Japanska bubnjarska senzacija Kodo ponovno u Lisinskom

U nedjelju, 6. veljače 2022. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski ponovno će nastupiti Japanska bubnjarska senzacija Kodo u sklopu turneje One Earth: Tsuzumi.

Legendarni japanski bubnjari Kodo 2021. godine obilježili su 40. godišnjicu postojanja. Zvuk njihovih divovskih taiko bubnjeva obilazi sve dijelove svijeta u glazbeno uzbudljivoj i spektakularnoj novoj predstavi šireći posebnu glazbenu poruku različitim kulturama. Taiko je tradicionalni japanski bubanj i osnova energične žive umjetničke forme. Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači kucanje srca, ali i djeca bubnjeva, majstori su te forme, koji su drevnu japansku kulturu katapultirali ravno u 21. stoljeće.

Od svog osnutka 1981., ansambl Kodo održao je više od 6 000 nastupa u 50 zemalja diljem svijeta. Turneja One Earth: Tsuzumi donosi novo kreativno poglavlje u umjetnosti skupine Kodo. Remek-djela koja su obilježila njihovih 40 godina, kao i izuzetna djela nastala posljednjih godina pokazat će publici svu širinu i dubinu ansambla Kodo i ponijeti je do Japana i topla zagrljaja otoka Sado, na kojem članovi usavršavaju svoje zapanjujuće vještine i tehnike uoči turneja.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku – više saznajte ovdje) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 sati do 19:30 u Lisinskom.