Izložba LADO / RELJEFI / TRAGOVI

Velika, interaktivna, virtualna izložba Ansambla LADO, objavljena je online, zahvaljujući suradnji s Muzejom Slavonije i tvrtkom Culex, povodom proslave 70 godina djelovanja Ansambla.

Virtualni obilazak simulacija je izložbe objavljene u Muzeju Slavonije uz pomoć uzastopnih videozapisa ili fotografija, koje se mogu pregledati u 360°, uključuje razne multimedijske elemente poput glazbe, zvučnih efekata i tlocrta koji pomažu u re-kreiranju realističnog prikaza stvarnosti. Izložba LADO / RELJEFI / TRAGOVI stvara novo interaktivno iskustvo koje je korisniku dostupno u svakom trenutku. Online virtualni obilasci sjajan su pristup izložbama jer su korisniku lako dostupni te ih može pregledati u željenom vremenu, štede korisnikovo vrijeme, stvaraju dodatnu interakciju između korisnika i kulturne institucije, te omogućavaju uživanje u kulturnom sadržaju i u vrijeme kada su institucije zatvorene za posjetitelje.

„Kako su planirani postavi izložbe u drugim gradovima Hrvatske ove godine bili odgođeni, odlučili smo izraditi virtualnu šetnju i tako ponuditi svim građanima Hrvatske i svijeta mogućnost upoznavanja s prelijepim fotografijama autorice Petre Slobodnjak i radom Ladovih umjetnika. Posebno nas veseli što će ova izložba koja je prošle godine najavila obilježavanje Ladovog 70-og rođendana biti dostupna i dalje i ostati trajni podsjetnik na okruglu obljetnicu našeg ansambla.“, rekla je ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić.