Izložba Dolazim u posjetu Juraja Šantorića u GMK

Od utorka 31. veljaće u 19 sati do subote 4. veljače u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević otvarena je samostalna izložba umjetnika Jurja Šantorića pod nazivom Dolazim u posjetu Autor otvara pitanja što znači godina dana umjetničkog rada, koji je odnos mladih umjetnika i mreže te kakve egzistencijalne uvjete tržište danas pruža mladim akterima u kulturi. U sklopu izložbe održat će se i diskurzivni program, koji uključuje razgovor sa dr. sc. Suzanom Marjanić i Laurom Zorko.

Juraj Šantorić rođen je 1997. godine u Zagrebu. Studira etnologiju i antropologiju te filozofiju na Sveučilištu u Zadru. Autor je nekoliko performansa koji problematiziraju pitanja identiteta, pripadnosti, akademskog svijeta i koncipiranja grada. Umjetnost performansa promišlja kao moguću istraživačku i znanstvenu metodu unutar antropologije. U svom radu nastoji kreirati autentični izričaj povezujući znanstvene i umjetničke diskurse u jedan žanr.

Izložba Dolazim u posjetu njegov je prvijenac kojim nastoji zaokružiti, ali i otvoriti, godinu dana djelovanja kao umjetnik.