Izložba crteža Iz odvoda autora Kriptoida

U četvrtak, 28. listopada, u 19 sati, u Galeriji Sivoj u Autonomnom kulturnom Centru Attack održat će se otvaranje izložbe crteža autora Kriptoida pod nazivom Iz odvoda. Izložba će biti otvorena do 4. studenog, a moguće ju je razgledati svakim danom osim nedjeljom od 17 do 20 sati.

Kriptoid se crtanjem bavi od djetinjstva. 2017. godine počeo je ilustrirati plakate i ostale vizualne materijale za koncerte u Močvari, Attacku i Klub Prostor u Čakovcu. Iako tu i tamo radi izlete u neke druge tehnike, u pravilu se drži flomastera ili pera/tuša i Photoshopa. 2018. slikao je mural Ego Paradox u Krapini. Ovo mu je druga izložba u Medici, krajem 2018. imao je zajedničku izložbu s Rašpom u klubu Mikro.

Sirov i nerafiniran stil odaje činjenicu da mu umjetnost nije struka, nego se ilustracijom bavi iz hobija. Vizualno napadni i bizarni prikazi, koji izgledaju kao da su ispali iz nekog lošeg (s)tripa, s određenom dozom grotesknog, morbidnog i agresivnog humora personificiraju bestijarij pojava modernog života u distopijskoj stvarnosti. Mutanti iz kanalizacije, post-apokaliptični i pred-apokaliptični štakori, mitološka bića i druge liminalne i potisnute pojave iskaču iz podsvjesnog u svakodnevno, gdje se miješaju s elementima body horrora, filmova b produkcije, znanstvene fantastike, trash estetike i oštrim zvucima punka.