Galerija Slovenskog doma: Izložba Boje i emocije

U srijedu, 17. lipnja, u 19 sati, u galeriji Slovenskog doma u Zagrebu održat će se otvaranje skupne izložbe Boje i emocije.

Na izložbi će biti prikazana djela Dubravke Mijatović, Andree Stanić, Danice Kuštrak, Vere Antolić, Zvjezdane Žužić, Davorke Radocaj, Irene Sare Mraz, Merime Popara, Kamelije Salopek, Doroteje Meštrović, Snježane Mayer, Emine Alagić, Snježane Bilandžić, Ingrid Novak, Jadranke Šarić, Verice Kovač, Vesne Zvonarević, Snježane Šebalj, Emine Jaić, Sonje Papuga, Ane Sušec, Tončice Mazić, Marije Hećimović, Đurđice Pirkić,  Bosiljke Dajić i Veseljke Kos.

Dubravko Đurđek o izložbi:

Ponekad, u lošim trenutcima raspoloženja, čovjek sam sebe zapita: “A što bi me sada emocionalno razgolitilo, uzbudilo, dalo unutarnji osmijeh, a i zadovoljstvo… “Rješenje je na trenutak pogledati novu sliku, unos energije i trud slikara koji sve donosi porukom, koloritima, opservacijom te uljepšati nam tu sekundu istine. Nevjerojatno je koliko možemo naučiti od tih izloženih slikarskih djela, ali i razviti osobnu emociju što nam se sviđa, što nam je “leglo“ oku i duši s čim postajemo već emocionalno bliski. Tada nam se javlja osjećaj osobne kritičnosti, podsvjesno procjenjujemo što je “dobro“, a što “loše“. Promišljeno smo tada upili emocije, zadovoljni smo osobnom kritikom, osjećamo se samosvjesnim kustosima. Postigli smo vrhunac, čak nam i tamne boje nekako počinju grijati dušu.