Filmski program Ljeta u MSU 2021

I ove godine, svake subote u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održava se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu – LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmske projekcije u Kinu Metropolis, performanse i na kraju večeri koncert na platou MSU-a. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta.

➡SUBOTA, 19. lipnja 2021.

?18:00 MINARI, drama, 115′, SAD, red. Lee Isaac Chung.
Nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. Međutim, obiteljska se situacija u potpunosti mijenja dolaskom prepredene, ali nevjerojatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film Minari prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom.

➡SUBOTA, 26. lipnja 2021.

?18:00 PLJAČKA STOLJEĆA (The Heist of the Century), kriminalistička komedija, 114′, Argentina, red. Ariel Winograd.
Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka inspirirala je ovaj akcijski triler s elementima komedije, koji je ostvario jedno od najuspješnijih kino-otvaranja u povijesti Argentine.

➡SUBOTA, 3. srpnja 2021.

?18:00 ČASNIK I ŠPIJUN (An Officer and a Spy), triler, 132′, Francuska, Italija, red. Roman Polanski.
Mladi kapetan u usponu, Alfred Dreyfus, optužen je za špijuniranje za Njemačku te osuđen na doživotnu robiju koju će provesti u kuli na Vražjem otoku. Među svjedocima Dreyfusovog poniženja nalazi se i Georges Picquart koji je promoviran kako bi vodio vojnu protuobavještajnu jedinicu koja je Dreyfusa i optužila. Ali nakon što Picquart otkrije da Dreyfusovo zatvaranje nije zaustavilo curenje tajnih podataka, on ulazi u opasni labirint obmana i korupcije koji ne prijeti ugroziti samo njegovu čast, nego i život.

➡SUBOTA, 10. srpnja 2021.

?18:00 NEOBIČNI ŽIVOTI (Hors normes), komedija, 114′, Francuska, red. Olivier Nakache.
Priča o dvojici muškaraca koji sa socijalnim radnicima, volonterima i doktorima pomažu djeci s teškim oblicima autizma koju su druge institucije odbacile. Topla, nerijetko smiješna i dirljiva priča o posebnim ljudima – onima kojima treba pažnja i pomoć da pronađu svoje mjesto u svijetu i onima koji tu pomoć nesebično pružaju.

?INFORMACIJE ZA POSJETITELJE:
Ulaz na koncerte moguć je od 20:15 sati.
Ulaznice se prodaju putem sustava www.eventim.hr, na www.kinometroplis.eu i recepciji MSU-a.
Cijena ulaznice je 79,00 kn (Ulaznica uključuje filmsku projekciju, umjetnički performans, razgledavanje izložbe u postavu MSU-a i koncert).
Tijekom Ljeta u MSU, Muzej radi po redovnom radnom vremenu za vikend (11-18 sati), osim izložbi Arhipelag Matka Vekića i Reciklirane vijesti Jarosława Kozłowskog, koje se u sklopu programa može razgledati do 20:00 sati.
Za sve dodatne informacije posjetite www.msu.hr ili se obratite na email: recepcija@msu.hr i telefon: 01/6052700