Filmovi Dejana Aćimovića online: ”Anka” i ”Kralj”

Redatelj i producent Dejan Aćimović omogućio je besplatano gledanje dugometražnog igranog filma za djecu Anka te dugometražnog dokumentarnog filma Kralj o hrvatskom paraolimpijcu, Darku Kralju.

Anka (lozinka za gledanje: andrijaa) je dugometražni igrani film nastao prema romanu za djecu ”Anka Brazilijanka” Mate Lovraka. Priča je to o djevojčici iz sirotišta koju posvoji bogata rođakinja. Nedugo nakon njezina dolaska, rođakinja pokaže drugo lice pa razočarana Anka bježi natrag u sirotište. Put je vodi do ciglane u dubini šume, gdje pronalazi privremeni dom među radnicima grube vanjštine, ali topla srca. Ondje otkriva bajkovit svijet šumskih bića koja vide samo djeca bujne mašte. U glavnoj ulozi je Eric Cantona, a glume još Cvita Viljac, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Vuk Kostić i mnogi drugi.

Kralj (lozinka za gledanje: milicaa) je dugometražni dokumentarni film koji prikazuje životnu priču Darka Kralja, stopostotnog invalida domovinskog rata, europskom, svjetskom i paraolimpijskom šampionu i svjetskom rekorderu u bacanju kugle. Darko Kralj je jedini sportaš u povijesti svih sportova koji je u jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom na najvećem svjetskom natjecanju, Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Kralj je u teškom ranjavanju 1991. godine izgubio lijevu nogu, a druga mu je čudom spašena. Četrnaest dana ležao je u komi, proglašen je mrtvim, ali u nadljudskoj borbi liječnici su mu spasili život. Ponovno je učio hodati i jedva se odupro depresiji.