Čovjek koji je prodao svoju kožu u Kinu Metropolis

U Kinu Metropolis od 19. studenog do 4. prosinca prikazuje se ČOVJEK KOJI JE PRODAO SVOJU KOŽU – fascinantna nagrađivana drama inspirirana kontroverznim radom belgijskog umjetnika Wima Delvoyea s Monicom Bellucci u jednoj od naslovnih uloga. Prikazuje se i akcijska drama JAHAČI PRAVDE s Madsom Mikkelsenom u naslovnoj ulozi. Na programu je i TOMA, biografska drama o pjevaču Tomi Zdravkoviću te dokumentarni hit LJUBAV OKO SVIJETA redatelja Davora Rostuhara.

? RASPORED PROJEKCIJA

➡ PETAK, 19. studenog 2021.

? 19:30 TOMA, biografska drama, 146′, Srbija, red. Dragan Bjelogrlić

Toma je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke i vrhunce slave, ali i ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova. Zorno je prikazan i njegov odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu bivše Jugoslavije. Pored Tome, film prikazuje i živote poznatih umjetnika tog vremena poput Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. Toma Zdravković, osim po pjesmama i glasu, upamćen je i kao veliki boem o čemu film vjerno progovara.

➡ SUBOTA, 20. studenog 2021.

? 18:30 LJUBAV OKO SVIJETA, dokumentarni, 75′, Hrvatska, Njemačka, red. Davor Rostuhar

Što je ljubav? Pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu. Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, Ljubav oko svijeta prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

? 20:30 JAHAČI PRAVDE (Retfærdighedens ryttere), akcijska drama, 116′, Danska, red. Anders Thomas Jensen

Mads Mikkelsen tumači Markusa, vojnog veterana opozvanog iz rata nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću odgovorna biciklistička banda kroz kompliciranu seriju namjernih događaja. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s hakerima Lennartom i Emmenthalerom te kreću u osvetnički pohod na kojem ih zatekne pregršt najneočekivanijih problema.

➡ ČETVRTAK, 25. studenog 2021.

? 19:30 LJUBAV OKO SVIJETA, dokumentarni, 75′, Hrvatska, Njemačka, red. Davor Rostuhar

➡ SRIJEDA, 1. prosinca 2021.

? 20:00 LJUBAV OKO SVIJETA, dokumentarni, 75′, Hrvatska, Njemačka, red. Davor Rostuhar

➡ PETAK, 3. prosinca 2021.

? 20:00 ČOVJEK KOJI JE PRODAO SVOJU KOŽU (The Man Who Sold His Skin), drama, 100′, Tunis, Francuska, Belgija, Švedska, Njemačka, red. Kaouther Ben Hania

U očajničkoj potrazi za novcem i papirima koji će mu omogućiti da se domogne Europe i spasi voljenu ženu od prisilnog braka, mladi Sirijac Sam Ali prihvaća ponudu glasovitog umjetnika koji njegova leđa želi pretvoriti u umjetničko djelo. Misleći da dobiva slobodu, Sam završava kao eksponat u europskim muzejima. Ova romantična melodrama oštra je satira zapadnog društva i umjetničkog svijeta, inspirirana kontroverznim radom belgijskog umjetnika Wima Delvoyea, i ujedno prvi tuniski film nominiran za Oscara. Za ulogu Sama Alija, Yahya Mahayni u Veneciji je nagrađen za najboljeg glumca, a u jednoj od uloga nastupa i Monica Bellucci.

➡ SUBOTA, 4. prosinca 2021.

? 18:30 LJUBAV OKO SVIJETA, dokumentarni, 75′, Hrvatska, Njemačka, red. Davor Rostuhar

? 20:30 JAHAČI PRAVDE (Retfærdighedens ryttere), akcijska drama, 116′, Danska, red. Anders Thomas Jensen