Brdo filmova u Laubi

Cinehill Motovun u zagrebačku Laubu kroz atraktivan filmski program donosi izbor svojih najboljih filmova od četvrtka, 24. kolovoza do nedjelje, 3. rujna. Među devet odabranih filmova su i oni pobjednički s Brda filmova.

Izbor u četvrtak, 24. kolovoza otvara češki SF film Reset. Ljubitelji serija kao što je Black Mirror doći će na svoje ovom distopijom iz bliske budućnosti u kojoj svatko ima pravo na novi život u slučaju neprirodne smrti. Već sljedećeg dana na programu je Buntovnica, dobitnik glavne nagrade na prestižnom Sundance festivalu, a potom i marokanski i čileanski kandidati za Oscara – Plavi kaftan i Blanquita.

U programu je i brazilska queer-priča Paloma, kao i odlična bugarska drama Blagina pouka, koja je osvojila nagradu žirija kritičara FIPRESCI na ovogodišnjem Cinehillu. Još jedan distopijski film u programu je Suša, u kojem jednu od uloga ima i Monica Bellucci.

Iz Maroka stižu i Psi, film ovjenčan nagradom žirija u programu Izvjestan pogled u Cannesu. Reviju u Laubi zatvorit će pobjednik Cinehilla, kanadsko-francuski film Jezero Falcon, poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije.

Osim atraktivnog dugometražnog programa, u Laubi će biti prikazane i Kratke premijere. Riječ je o četiri hrvatska filma iz kratkometražne konkurencije: Bruna, zimus Marka Bičanića, Mali val Filipa Peruzovića, Most Jakova Nole i Espi Ivana Grgura. Najbolji hrvatski film osvaja nagradu Corto Montanaro i iznos od 1000 eura, a dobitnik će biti proglašen upravo u Laubi, posljednjeg dana programa.

U pretprodaju kreću ulaznice, i to po cijeni od 5 eura za one pojedinačne, dok će svi koji žele pogledati više filmova moći nabaviti komplet od četiri ulaznice za četiri različite projekcije po cijeni od 15 eura.

Ulaznice su dostupne putem poveznice: https://core-event.co/events/cinehill-motovun-u-laubi-0c8b/

Više o programu na stranicama: https://motovunfilmfestival.com/

Izvor: www.motovunfilmfestival.com, Kulturauzagrebu.hr, 17. kolovoza 2023.