8. Revija europskog filma zaključuje se projekcijama u MSU

Od 1. do 28. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba održava se 8. Revija europskog filma na tri zagrebačke lokacije: MSU, KIC i Ljetna pozornica Tuškanac.

Revija se zaključuje projekcijom filma MARE u Kinu Metropolis MSU u srijedu, 28. srpnja s početkom u 19:30 sati.
U programu je 14 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Filmovi dolaze iz Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Slovenije, Danske, Poljske, Slovenije i Švedske, a prikazuju se i dva hrvatska filma snimljena kao europske koprodukcije – Mare i Mater. Žanrovski su to romantične i obiteljske drame, komedije, pustolovine i krimići, a bit će prikazana i dva obiteljska filma – animirani Slavna invazija medvjeda na Siciliju i igrani Pinokio, te jedan igrano-dokumentarni – Najveći dar.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, no broj sjedala je ograničen. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni na dan projekcije od 20 sati. Program 8. Revije europskog filma moguće je pratiti na Facebook stranici www.facebook.com/revijaeuropskogfilma