Novi filmovi u Kinu Metropolis MSU

Od utorka, 20. listopada do subote 25. listopada, u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti premijerno se prikazuje dokumentarni film Galeb redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike. Galeb donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane. Film daje atmosferu tog vremena, politike, putovanja i egzotičnih zemalja koristeći se bogatom arhivskom građom.

Na repertoaru su i hvaljeni i nagrađivani, domaći film Mare, redateljice Andree Štake, francuski triler Časnik i špijun redatelja Romana Polanskog, još jedan nagrađivani, domaći naslov – Mater redatelja Jure Pavlovića, kontroverzni makedonski Bog postoji, njeno ime je Petrunija te španjolski igrano-dokumentarni Najveći Dar.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Oblačno sa svađavinama te obiteljsku komediju Moje neobično ljeto s Tess.

Raspored svih projekcija filmova u Kinu Metropolis objavljen je na web stranici www.kinometropolis.eu te Facebook stranici. Cijena ulaznice za redovite filmske projekcije je 25 kuna. Za učenike, studente i umirovljenike ulaznice se prodaju po cijeni od 15 kuna, dok su projekcije crtanog serijalaProfesor Baltazar besplatne.