56. Zagrebački salon arhitekture i urbanizma

Do petka, 24. studenog u u paviljonu na Rooseveltovu trgu, ispred Muzeja Mimara održava se 56. Zagrebački salon arhitekture i urbanizma pod nazivom Ping – Repozitorij budućnosti.

Zagrebački salon tradicionalna je manifestacija suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture koju je 1965. godine utemeljila Skupština grada Zagreba. Organizator ovogodišnjega Zagrebačkog salona je Udruženje hrvatskih arhitekata, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Selektori Salona su Lea Pelivan i Toma Plejić, organizacijski odbor čine Martina Bienenfeld, Luka Koralet, Roman Šilje i Nevena Tudor Perković, a za koncept, postav i organizaciju, uz selektore, zaslužni su Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Damir Gamulin, Mia Roth Čerina, Antun Sevšek i Frano Petar Zovko.

Salon se sastoji od središnje multimedijalne izložbe prijavljenih radova i konferencijskog programa, koji se pod nazivom Ping – Repozitorij budućnosti održavaju od 11. do 19. prosinca u paviljonu na Rooseveltovu trgu, ispred Muzeja Mimara, i izložbe Pazar pijaca plac sajam tržnica trg Mirande Veljačić i Dinka Peračića (dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona), koja se s pratećim programom održava od 11. do 24. prosinca u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1.