56. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

Od petka, 15. do četvrtka, 21. rujna 2023. na raznim mjestima u gradu – KC Travno, KIC, ZKL itd., održava se 56. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF, koji okuplja najpoznatija svjetska i domaća lutkarska kazališta.

Svečano otvorenje bit će u petak, 15. rujna u20 sati u dvorani Kulturnog centra Travno s predstavom Sâm kazališta Buble Dragon iz Južne Koreje(ulaz s pozivnicom). Ove godine sudjeluju i kazališta iz Slovenije, Austrije, Češke, Izraela, BiH, Srbije, Bugarske, Španjolska, Italije i Poljske odnosno iz raznih dijelova Hrvatske – Rijeke, Osijeka, Koprivnice, Zagreba, Splita.

Izložbama, lutkarskim radionicama, izdavačkom djelatnošću, uličnim programima i različitim drugim događanjima, kao i dosad, u sklopu PIF-a predstavit će se i promovirati hrvatsko i svjetsko lutkarstvo.

Nagrade dodjeljuju dva žirija – međunarodni stručni žiri i dječji žiri. Sudionici PIF-a mogu biti nagrađeni Grand Prixom Milan Čečuk, Nagradom Tibor Sekelj za predstavu s najhumanijom porukom, nagradama za pojedinačna ostvarenja i nagradom dječjeg žirija.

Detaljan raspored programa na https://pif.hr/program/.

Izvor: www.pif.hr, Kulturauzagrebu.hr, 17. kolovoza 2023.