46 . Dani satire Fadila Hadžića

U Satiričkom kazalištu Kerempuh od petka, 3. do utorka, 21. lipnja 2022. održavaju se 46. Dani satire Fadila Hadžića, međunarodni kazališni festival koji promiče najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i inozemstva.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja festivala bit će izvedeno jedanaest predstava, i to iz Zagreba, Splita, Rijeke, Pule, Beograda, Subotice i Sarajeva, prema odabiru izbornice Jelene Kovačić. O festivalskim nagradama odlučivat će tročlani žiru u sastavu – Katarina Pejović (dramaturginja), Ksenija Pajić (glumica) i Bojana Radović (novinarka i kazališna kritičarka).

Izbornica Jelene Kovačić navodi: „46. Dani satire, koji donose dvanaest od ukupno pedeset i osam prijavljenih predstava,  svojevrsni su susret institucionalne i nezavisne scene, snažnih i hrabrih glasova suvremenih dramskih pisaca različitih generacija i poetika koji širom otvorenih očiju propituju društveno-političke okolnosti unutar kojih stvaraju i onih kanonskih bardova koji se u suvremenim adaptacijama i interpretacijama pretvaraju u naše suvremenike. Ovogodišnji festivalski izbor postoji kao jedna mikro kazališna zajednica jakih autora, autorskih timova i ansambala koji kazalište prepoznaju kao mjesto društvene odgovornosti, a te se odgovornosti neće odreći ni u trenucima dok se svijet oko nas ponovno raspada. Jer svaka će izabrana predstava barem na trenutak taj isti svijet pokušati skupiti.“