36. ​Salon mladih

Salon mladih – najveća, najdugovječnija i najrespektabilnija izložbena manifestacija vizualnih umjetnika do 35 godina, koja je u Hrvatskoj u više od 50 godina predstavila nekoliko tisuća umjetnika, otvara se u srijedu, 27. travnja u Domu HDLU – Meštrovićevu paviljonu i traje do 19. lipnja 2022.

Prepoznavši potrebu za predstavljanjem i zastupanjem što šireg presjeka likovnog umjetničkog istraživanja i djelovanja umjetnika mlađe generacije, 36. Salon mladih izlazi izvan okvira svojeg tradicionalnog središta Meštrovićevog paviljona te se programski širi na još pet lokacija na kojima će biti predstavljeno 80 hrvatskih te 10 inozemnih umjetnika. 
Tri izložbena programa, centralna izložba Paraziti kustoskog kolektiva Kućća, Situacija Nevenke Šarčević te izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti Zagreb Venientes, popraćeni su brojnim inovativnim programima u domeni edukacije, glazbe, diskurzivnog i stručnog programa koji će za posjetitelje sigurno predstavljati jedinstveno i autentično iskustvo unutar i izvan galerijskih prostora.

Salon mladih izložba je od neizmjerne nacionalne važnosti koja već desetljećima promovira, ohrabruje i stvara nova umjetnička kretanja te razvoj suvremene likovne i vizualne scene u Republici Hrvatskoj. Dugoročan cilj i glavna zamisao Salona mladih je otvoriti vrata, dati nadu, samopouzdanje te pomagati mladim likovnim i vizualnim umjetnicima/ama da krenu u daljnji razvoj svoje umjetničke karijere.