Digitalna Noć muzeja 2021.

U petak, 29. siječnja održat će se šesnaesto, digitalno izdanje manifestacije Noć muzeja, koje će tematizirati ulogu muzeja u uvjetima kriza.

Proteklih 15 godina Noć muzeja zabilježila je masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300 tisuća posjeta tijekom jedne noći. Šesnaesta Noć muzeja održat će se gotovo potpuno online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Uspjehu Noći muzeja proteklih godina pridonijeli su muzejski djelatnici i atraktivni programi, tradicionalna muzejska publika i nova publika, koja je dijelom generirana i iz manifestacije Noć muzeja. Jedan od nezaobilaznih partnera u realizaciji Noći muzeja je HRT, koja je svih proteklih godina praćenjem nacionalne kulturne manifestacije Noć muzeja u emisijama  različitih programskih formata, a posebno izravnim emitiranjima, pomogla organizatorima pri afirmiranju manifestacije i hrvatskih muzeja, a time stvaranju pozitivnog  javnog mijenja.

U tom smislu u suradnji s HRT-om, pripremljen je poseban program za Digitalnu Noć muzeja u kojem će brojne muzejske i druge baštinske i obrazovne institucije predstaviti svoje aktualne programe ili one koji su planirani za Noć muzeja.