13. Ljetne noći Teatra Exit

Ljetne noći Teatra EXIT i ove će se godine održati u dva dijela, od 30. lipnja do 4. kolovoza te od 2. do 10. rujna. Na programu ovogodišnjih Ljetnih noći su 22 predstave u ukupno 40 izvedbi, a osim u Lapidariju Arheološkog muzeja, festival se održava na još četiri lokacije – na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, u Studiju EXIT, Dvorani F22 te u Mjesnom odboru Voćarska.

Osim predstava s redovnog Exitova repertoara, kao što su Realisti, Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, GospOUdinNOUbadi, Münchhausen, Fešta, Mala čuda, SHAKEspeare na EXit, Voliš li me?, Susjed, Na rubu pameti, u sklopu manifestacije bit će i nekoliko gostovanja, a novost su i izvedbe predstave za najmlađe I drvo je bilo sretno, koja će igrati u jutarnjem terminu.
 
Već tradicionalno, na Ljetnim noćima Teatra EXIT svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, koji će se ove godine pod mentorstvom Bobe Jelčića predstaviti sa Čehovljeve Tri sestre 4. srpnja u Studiju EXIT.
 
Prvo regionalno gostovanje rezervirano je za Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara 14. srpnja u Dvorani F22, s predstavom Ja od jutra nisam stao autorice Une Vizek u režiji Dražena Krešića, koja je na ovogodišnjem Festivalu komedije Mostarska liska osvojila tri nagrade.
 
Dan poslije, 15. srpnja, također u Dvorani F22, publika će imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu Bosanska kraljica po tekstu Marice Petrović u produkciji Teatra Kabare Tuzla, Matice hrvatske Tuzla i Akademije dramske umjetnosti Tuzla.
 
Gostovanje predstave A Poor Player (Bijedan glumac) u izvedbi Filipa Krenusa, glumca s londonskom adresom, koja je nastala u produkciji dubrovačkog festivala Midsummer Scene na rasporedu je 20. srpnja u Dvorani F22 i bit će izvedena na engleskom jeziku.
 
Drugi dio Ljetnih noći početkom rujna rezerviran je za predstave SHAKEspeare na EXit, GospOUdinNOUbadi, Kako misliš mene nema?!, novu predstavu radnog naslova Shakersi i gostujuću predstavu Hoerspiele – mala igra za slušanje (i gledanje).