10. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Od subote, 5. do petka, 11. veljače 2022. održat će se 10. jubilarno Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u kategorijama solo pjevanje, klavir, rog, truba, trombon i tuba u tri izlučna kruga.

Ove će se godine kandidati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred žirijem i publikom natjecati za tri nagrade, u koje su, osim novčanih iznosa, uključeni i drugi poticaji za karijere mladih glazbenika. 

Nacionalno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo utemeljeno je 2012. godine s namjerom da se u poticajnom i profesionalnom okruženju promoviraju umjetnički dosezi najboljih mladih glazbenika te potakne razvoj umjetničkih karijera nadolazeće generacije. Deseto, jubilarno izdanje Natjecanja Papandopulo ujedno je i prilika za osvrnuti se na uspjehe dosadašnjih sudionika i laureate koji su danas svi priznati umjetnici na hrvatskim i međunarodnim podijima, a mnogima je upravo Natjecanje Papandopulo bila presudna stepenica prema uspjehu na velikim međuna[1]rodnim natjecanjima. Nazvano po omiljenom i jednom od najplodnijih hrvatskih skladatelja Borisu Papandopulu, natjecanje oživljava duhovnu baštinu generacija koje su stvarale naš autorski i izvođački potencijal, a na kojem se temelje visoki glazbeni i umjetnički dosezi Hrvatske.