Izložbe

KALENDAR

 • petak, 14. lipnja 2019. – subota, 24. kolovoza 2019. ● Lauba
  Laubina rođendanska izložba – Edita Schubert
  Izložba u Laubi javnosti predstavlja upravo djela koja kreativno mišljenje i stvaralački opus ove hrvatske umjetnice smještaju u sam vrh europske umjetnosti zadnje četvrtine 20. stoljeća.


 • ponedjeljak, 17. lipnja 2019. – nedjelja, 8. rujna 2019. ● Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb
  Izložba fotografija velikog ruskog avangardnog umjetnika Aleksandra Rodčenka
  Izložba hrvatskoj publici prvi put predstavlja fotografski opus Aleksandra Rodčenka. Reprezentativan izbor od 150 fotografskih radova nastalih tijekom 1920-ih i 1930-ih godina biti će izloženo u sedam izložbenih dvorana .


 • četvrtak, 4. srpnja 2019. – nedjelja, 25. kolovoza 2019. ● Muzej Mimara
  Izložba Asima Hebiba: Retrospektiva
  Retrospektiva obuhvaća skulpture iz najranijeg razdoblja stvaralaštva, iz mladosti potom tematske cikluse iz kasnijih te poslijednjeg razdoblja djelovanja rađene od bračkog kamena,mramora te jedinstvenog materijala kvarcnog kristalnog kamena.


 • četvrtak, 5. rujna 2019. – nedjelja, 15. rujna 2019. ● Studio Moderne galerije Josip Račić
  Izložba crteža i slika u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti
  Svake godine zidovi galerije bivaju ispunjeni radovima likovnih umjetnika različitih generacija, pa taj postav možemo doživjeti kao mozaik obilja festivalske literature prikazan kroz likovni jezik i kao festivalsko odmorište na kojemu možemo pročistiti um od riječi.


 • ponedjeljak, 9. rujna 2019. – subota, 14. rujna 2019. ● Galerija Šira, Zagreb
  Izložba nagrađenih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti, u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti
  Izložba s više od 100 plakata za Festival svjetske književnosti s vrlo kvalitetnim i uspjelim radovima 67 studenata druge, treće, četvrte i pete godine Akademije likovnih umjetnosti.


 • utorak, 10. rujna 2019. – nedjelja, 15. rujna 2019. ● Kulturno informativni centar
  Izložba Kurta Kaindla, Europa – neotkriveni kontinent, u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti
  Program se održava uz potporu Austrijskog kulturnog foruma. Izložba se otvara 10. runja 2019. u 19:00 sati.


Izložba nagrađenih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti, u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti

Od ponedjeljka 9. rujna, do subote 14. rujna, 2019., u Galeriji Šira, u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti, biti će postavljena izložba nagrađenih radova studenata ALU.

Od 2017. godine nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu uspješno provode natječaj za izradu plakata za Festival svjetske književnosti, a na njima je s vrlo kvalitetnim i uspjelim radovima sudjelovalo ukupno 67 studenata druge, treće, četvrte i pete godine Akademije likovnih umjetnosti s više od 100 radova. Tehnika za izradu plakata je potpuno slobodna (slika, crtež, fotografija), uz nekoliko obaveznih informativnih elemenata o Festivalu. Izložba će prikazati nagrađene radove studenata koji su sudjelovali na natječaju: Roberta Fenricha, Lucije Žuti, Laure Martinović, Ivice Purgara, Lorene Almaši, Nikole Grabovca, Nikoline Žabčić i dva rada Ivana Stanišića. Izložba se održava u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložba crteža i slika u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti

Od četvrtka 5. rujna, do nedjelje 15. rujna, 2019., u Studiju Moderne galerije Josip Račić, u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti, biti će postavljena izložba crteža i slika nadahnutih djelima književnika.

Svaki festival može se doživjeti kao svijet u malom, a osobito festival književnosti, u smislu da je nemoguće prodrijeti u mnogobrojne književne poetike istkane od raznolikih stilova, riječi, ritmova rečenica koje ne zastaju, već vječito prolaze, jer narav im je takva i kad su otisnute. Kad se festivalu pridoda već tradicionalna izložba crteža i slika u Studiju Moderne galerije "Josip Račić", nadahnutih djelima književnika, kao da se taj svijet udvostručuje, ostvaruje zrcalnu sliku, svoju sjenu i punoću. Svake godine zidovi galerije bivaju ispunjeni radovima likovnih umjetnika različitih generacija, pa taj postav možemo doživjeti kao mozaik obilja festivalske literature prikazan kroz likovni jezik i kao festivalsko odmorište na kojemu možemo pročistiti um od riječi. Iako radovi funkcioniraju neovisno od knjiga koje na razne načine ilustriraju, ipak je važno podsjetiti na raznolikost književnih žanrova i tematika predstavljenih na ovogodišnjem Festivalu.

Izložba Asima Hebiba, Retrospektiva

Od četvrtka 04. srpnja do nedjelje 25. kolovoza 2019., u Muzeju Mimara, biti će postavljena izložba skulptura Asim Hebib - Retrospektiva.

Autorsko stvaralaštvo dubrovačkog umjetnika Asima Hebiba (rođen 1940.) traje duže od pola stoljeća a prepoznatljivo je po jedinstvenom rukopisu autora koji stvara posve modene skulpture na granici između figurativnog i apstraktnog , pune jačine i životnog naboja, lirskog osjećaja, fino ispoliranih površina potpunog savršenstva kompaktne forme. Autor je ostvario mnoge cikluse skulptura prvenstveno u kamenu i mramoru a preferira kvarcni kamen iz dubrovačkog kraja. Osim kamena u kojemu se najviše izražava umjetnik stvara i u drvetu, gipsu, terakoti i bronci. Retrospektiva obuhvaća skulpture iz najranijeg razdoblja stvaralaštva, iz mladosti potom tematske cikluse iz kasnijih te poslijednjeg razdoblja djelovanja rađene od bračkog kamena,mramora te jedinstvenog materijala kvarcnog kristalnog kamena.

Pročitajte više ovdje!

Izložba fotografija velikog ruskog avangardnog umjetnika Aleksandra Rodčenka

Od ponedjeljka 17. lipnja 2019. do nedjelje 8. rujna 2019., u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, biti će postavljena izložba fotografija velikog ruskog avangardnog umjetnika Aleksandra Rodčenka.

Izložba hrvatskoj publici prvi put predstavlja fotografski opus Aleksandra Rodčenka, jednog od najznačajnijih predstavnika ruske avangarde koja u sedam izložbenih dvorana donosi reprezentativan izbor od 150 fotografskih radova nastalih tijekom 1920-ih i 1930-ih godina. Izbor fotografskih radova Aleksandra Rodčenka odlikuje društveni angažman te formalni i sadržajni eksperimenti: dijagonalna i geometrizirana kompozicija, ekstremni donji i gornji rakurs, jaki kontrasti, krupni planovi, noćne snimke. Izloženo je i nekoliko fotomontaža, kakve je Rodčenko pod utjecajem njemačkih dadaista radio za reklame i naslovnice časopisa. U skladu s revolucionarnim duhom vremena na fotografijama dominiraju teme rada, tvornica, strojeva, moderne arhitekture i sporta. Važan dio izložbe su i portreti radnika i umjetnika, prvenstveno književnika, kao što su Sergej Tretjakov, Vladimir Majakovski ili Osip Brik, čija je karikatura rađena za naslovnicu kultnog ruskog avangardnog časopisa LEF, s kojim je Rodčenko redovito surađivao.

Laubina rođendanska izložba – Edita Schubert

Od petka 14. lipnja do subote 24. kolovoza 2019., u Laubi, biti će postavljena izložba Edite Schubert, povodom proslave osmog rođendana Laube.  

Opus Edite Schubert nezaobilazno je, štoviše i ključno mjesto u hrvatskoj umjetnosti 20. stoljeća. Njezino tridesetogodišnje umjetničko djelovanje obilježeno je neprestanim istraživanjima različitih umjetničkih medija, koja su redovito rezultirala otkrićima posve originalnih tehnologija izvedbe radova, a susljedno tome i invencijama novog umjetničkog jezika. Izložba u Laubi javnosti predstavlja upravo djela koja kreativno mišljenje i stvaralački opus ove hrvatske umjetnice smještaju u sam vrh europske umjetnosti zadnje četvrtine 20. stoljeća. Izložbu prati dvojezični katalog s tekstovima autorice i kustosice izložbe Leonide Kovač, te kataloškim popisom i fotografijama svih izloženih radova.

ARHIV VIJESTI

Izložba u okviru ULUPUH-ova projekta Kreativni 54+: Recikliramo, kreiramo, stvaramo
Izložba Jurice Galića Juke: People Of The World
Predstavljanje izložbe Kiparskih djela iz Donacije Rybak – Magjer.
Izložba industrije i dizajna namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990., Između htjenja i realnosti
Izložba autorice Barbare Blasin: Širite ženski svijet!
Izložba Mirjane Vodopije, Lutajući krajolik
Izložba Vladimira Vrljića Ankina, Požuda introspektivnosti
Otvorenje izložbe Sigmara Polkea, Glazba nerazjašnjenog porijekla
Otvorenje izložbe Gorana Jeličića, Animalistika
Sajam umjetnosti Art Zagreb, 2019.
Izložba Knez iz Bojne - novo poglavlje hrvatske povijesti u Arheološkom muzeju u Zagrebu
Izložba fotografija Vladimire Spindler Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla, kino Europa
Projekt Kvartovski objektiv, Ured za fotografiju – Galerija Spot
6. Reli po galerijama 2019.
Izložba Deana Jokanovića Toumina u Galeriji SC i Francuskom paviljonu
MIM 2019 - Muzeji izvan muzeja
Izložba Shunga - erotika i snovi Edo perioda
Izložba Shoshe Talik Od snova do stvarnosti na krilima mašte, u Muzeju Mimara
Monografska izložba Mersada Berbera u Galeriji Klovićevi dvori
Izložba Vite Hordova VENI, VIDI CROATIA u Europskom domu
Izložba Igora Zirojevića u Galeriji ULUPUH
Izložba Nike Radić u galeriji Kranjčar
Izložba Dušan Džamonja 50/60 u Umjetničkom paviljonu
Izložba nagrađenih autora 51. zagrebačkog salona
Izložba Tomislava Buntaka Lost in space
Izložba Pjesma o rastu Elizabete Matorkić Bisenić u Galeriji Događanja
Izložba Renate Mladić u Knjižnici Dubrava
Skice iz devedesetih - izložba arhitekta Davora Senečića
Izložba Hrvoja Marka Peruzovića u Muzeju Mimara
Donatorska izložba fotografija PDS Velebit u Studiju Moderne galerije Josip Račić
Izložba Matka Vekića Dvojbe i komplementarnosti u Laubi
Umjetnica Valerija Polanec izlaže u Mimari
Ilija Šoškić izlaže u Institutu za suvremenu umjetnost
Izložba Moć zapažanja Ivana Tudeka u Galeriji SC
Izložba Marcela Jeana u galeriji Memorijalne zbirke Jozo Kljaković
Izložba Artefakt + dizajn = prototip u Arheološkom muzeju
Izložba fotografija Damira Širole, Luke Rubinića i Ivana Stupića u KIC-u
Između zemlje i čeznutljivih zvijezda, izložba akademske slikarice Nade Škrlin
Izložba grafičke dizajnerice Klasje Habjan u Galeriji Šira
Gostujuća izložba u MUO: Helga Paris - Fotografije
Nježno i oštro Maje Cipek u Galeriji Modulor
Izložba Piranesi Award 2018 u Oris Kući arhitekture
CHEZ 186: izložba 31 days u Laubi
Gostujuća izložba Crveni pijetao - crna kokoš u Etnografskom muzeju
Zoltan Novak izlaže u Muzeju suvremene umjetnosti
Izložba fotografija Petra Vranjkovića u Galeriji Karas
Kolumbijski umjetnik Oscar Murillo svojim performansom gostuje na WHW Akademiji
Izložba U planinama, u galeriji Bačva Doma HDLU
Izložba Nestrpljenje (Frustracije) Ivana Ostarčevića u Galeriji Karas
Prva samostalna izložba Silvije Kranjec u Galeriji Crta
Izložba Josef i Anni Albers - putovanje kroz slijepo iskustvo u MSU
Prva samostalna izložba Mateja Kneževića u Institutu za suvremenu umjetnost
Izložba Nikola Mašić - Plemeniti realist u Modernoj galeriji
Strossmayerova galerija starih majstora otvara izložbu Portreti u Strossmayerovoj galeriji
Izložba 8 Marka Meštrovića u Galeriji na katu
Adventska izložba blagdanskih čestitki u Muzeju za umjetnost i obrt
Izložba Tajni život baštine u povodu 70 godina sustavne konzervatorsko-restauratorske djelatnosti u Hrvatskoj
Izložba Sove, Saše Montiljo u galeriji Memorijalne zbirke Jozo Kljaković
Galeriji Contra okuplja 16 međunarodno priznatih njemačkih umjetnika
Izložba Vladimira Becića u Galeriji Klovićevi dvori
Izložba Andrije Maurovića u Muzeju suvremene umjetnosti
Izložba fotografija Zorana Filipovića u Mimari
Izložba Lava Paripovića u Galeriji SC
Retrospektivna izložba J.D. Kirszenbauma u Muzeju Mimara
Izložba Snježane Vego: Moj Japan u Galeriji ULUPUH
Akademski kipar Petar Dolić izlaže u galeriji Memorijalne zbirke Jozo Kljaković
Izložba Crvotočina, Roberta Fišera u Galeriji Karas
Retrospektiva Nikole Reisera u Galeriji Klovićevi dvori
Hrvatska glagoljica, tematska izložba NSK kroz prizmu povijesnog razvoja
Izložba Magister Giotto - Kapela Scrovegni u Galeriji AMZ-a
PercieveArt - Leave a Trail, grupna izložba kustosice Sonje Švec Španjol u Galeriji Zvonimir
Izložba povodom 90. obljetnice Kinokluba Zagreb
Ekstravagantna banalnost - tematska žirirana izložba u Galeriji ULUPUH
Bijenalna, tematsko - problemska žirirana izložba Habitat u Galeriji ULUPUH
Šesta izložba umjetnika Ivana Markovića u Galeriji Karas
Izložba Vlahe Bukovca i Alexandrea Cabanela u Umjetničkom paviljonu
Izložba Petra Hranuellija u galeriji Memorijalne zbirke Jozo Kljaković
Dvije međunarodne izložbe u zagrebačkoj Galeriji Contra
Peto izdanje Bridges: Nova slika u Laubi
Otvorenje izložbe crteža Maria Javorana u Laubi
Izložba Ksenije Turčić: Kaleidoskop u Umjetničkom paviljonu
Izložba keramičkih radova Adama Dworskog u Muzeju Mimara
Izložba Vlaste Pastuović Aleksić u Galeriji Osmijeha
Otvorenje izložbe crteža Đure Sedera u Galeriji Forum
Izložba Katarina Velika - carica svih Rusa u Klovićevim dvorima
Izložba projekta Patent Maria Romode u Galeriji Siva
Izložba Sweet Dreams Pauline Jazvić u Muzeju suvremenu umjetnosti
Šezdesete u Hrvatskoj - Mit i stvarnost nova izložba Muzeja suvremene umjetnosti
Izložba Ružice Dobranić: Skriveno zbivanje u Galeriji Siva
Izložba Emanuel Vidović - povodom 65 godina smrti u Umjetničkom paviljonu
Otvorenje izložbe Sunce Ivana Karage
Otvorenje izložbe Prostor/Vrijeme/ Autor skupine autora u Francuskom paviljonu
Izložba fotografija Gorana Pavletića u KIC-u
Izložba hongkonškog umjetnika Enocha Chenga u Pogonu
Glas umjetnika/ I Am The Mouth u MSU
To bi mogla biti zajednica u zagrebačkom Pogonu
Izložba Dijalog (oblik odgovora) Yane Čalovskog i Hristine Ivanoske u Muzeju suvremene umjetnosti
Otvorenje izložbe Edvin Eddy Biuković: Retrospektiva
Strast stvaranja - remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght
Retrospektivna izložba Vaska Lipovca u Klovićevim dvorima
Braco Dimitrijević - Retrospektiva, od 27. travnja- 21. lipnja, MSU
Izazov moderne Zagreb-Beč u Galeriji Klovićevi dvori
Dmitrije Popović - Retrospektiva, od 25.01.-19.03.
U SKLOPU PROJEKTA TRANSLOCAL - Museum as Toolbox MSU galerija, 14.01. – 14.02.2017.
Izložba Orašar - najljepša božićna bajka
Izložba Vlade Marteka u Galeriji Spot
Valentina Crnković / Teatar, scena i kostimi
Nikola Vudrag u galeriji Remek-djela
Izložba Giacomettijevih djela u Umjetničkom paviljonu do siječnja 2017.
Izložba plakata Borisa Bućana u MSU
Izložba hrvatske suvremene umjetnosti u MSU od 10. do 26.3.
Skulptura i nagost – tjelesnost i erotika u djelima Ivana Meštrovića
Noć muzeja 29. siječnja posvećena J. J. Strossmayeru
AQUAE IASAE - Nova otkrića iz rimskog razdoblja na području Varaždinskih Toplica
3 Bijenale slikarstva u Domu hrvatskih likovnih umjetnika do 6. prosinca.
Izložba u povodu 120. godina otvorenja zgrade HNK u Zagrebu otvorena do 3. prosinca
'Edita Schubert' u Galeriji Klovićevi dvori
'Rodin u Meštrovićevom Zagrebu' u Umjetničkom paviljonu
Izložba Deimantasa Narkevičiusa Da capo u MSU
Vatikanski muzeji u 3D-u
Izložba Normandija / Rađanje Impresionizma u Klovićevim dvorima
Joan Miró u Umjetničkom paviljonu
Julije Knifer: Bez kompromisa
IZLOŽBE: Otvorena prva retrospektiva kipara Vojina Bakića u MSU Zagreb
Remek-djelo Caravaggia Večera u Emausu u MUO Zagreb
Posjetite izložbu Picassa u Klovićevim dvorima
Moderna galerija: Retrospektiva Marte Ehrlich
Retrospektiva Mladena Stilinovića u MSU-u
Juraj Julije Klović – Michelangelo minijature u Klovićevim dvorima
Galerija Klovićevi dvori: 45. Dani europske baštine 2012.
Gliptoteka: 11. trijenale hrvatskog kiparstva
Dom Hrvatskog društva likovnih umjetnika: 6. HRVATSKI TRIJENALE GRAFIKE
Muzej za umjetnost i ort: SREBRO ANTIČKIH VINKOVACA
Etnografski muzej: IDEMO NA PIVO!
Klub Kino Grič: aART THERAPY Jelene Bračun Filipović
Kuća Lauba: Izložba USUDI SE PROBATI!
MGZ: Izložba AH, TI KUĆANSKI POSLOVI!
Umjetnički paviljon: PUTOVANJE SLIKOM Donalda Baechlera
Muzej suvremene umjetnosti: LJUBAV PREMA RIZIKU
Izložba o RUĐERU BOŠKOVIĆU u povodu tristote obljetnice rođenja
Galerija Događanja: O'MALLEY'S BAR / REVERSE Željke Gradski
Izložba: ZGRAF 11, Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija
Muzej Marton: Izložba JUGENDSTIL
MSU: 5. Izložba T-HTnagrada@msu.hr
Galerija Klovićevi dvori: EDGAR DEGAS skulpture: Baletni iskorak u bronci
Umjetnički paviljon: Izložba BELA CSIKOS SESIA: Za Psihom, sliko!
MUO: LITURGIJSKO RUHO IZ ZBIRKE TEKSTILA MUO-a
Galerija Prsten HDLU-a: Alma Orlić: Retrospektiva, 1961. – 2011.