Film

2. KinoKino Festival od 21. do 26. veljače 2017. u kinu Europa

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog debija, međunarodni filmski festival za djecu KinoKino ulazi u svoju drugu godinu. U zagrebačkom kinu Europa mališani će dobiti priliku za uživanjem u drugačijem i jedinstvenim doživljaju odlaska u kino, a ove godine filmska druženja protegnut će se na gotovo čitavi tjedan: od utorka, 21. veljače do nedjelje, 26. veljače 2017.

Iako je program KinoKino Festivala namijenjen prije svega dječjoj publici, u nizu međunarodnih i domaćih igranih filmova za djecu recentne produkcije uživat će podjednako i njihovi roditelji te svi odrasli ljubitelji dječje imaginacije. U glavnom programu za festivalske nagrade, koje zasebno dodjeljuju dječji i profesionalni žiri, natjecat će se dugometražni igrani filmovi iz čitavoga svijeta.

Ove godine među njima će se naći i dojmljivo snažan francuski film s pričom temeljenom na stvarnim događajima iz višijevske Francuske, Fannyino putovanje Lole Doillon, te jedna domaća koprodukcija: nizozemsko-belgijsko-hrvatsko ostvarenje Dan kada je moj otac postao grm redateljice Nicole van Kilsdonk u kojem se pojavljuje i nekoliko prepoznatljivih domaćih glumačkih lica poput Jana Kerekeša i Hrvojke Begović.