Film

Ciklus novog argentinskog filma, distributerski naslovi i jedna premijera

U ponedjeljak u popodnevnom terminu na samo jednoj specijalnoj projekciji prikazat će se Klan, intrigantni film Pabla Trapera ovjenčan nagradama na svim važnim filmskim festivalima. Program novog argentinskog filma u 19 sati svečano otvara film Carlosa Sorina Intimne priče, tri priče ceste smještene u čarobne i beskrajne bijele prostore Patagonije u koje su smještene i priče preostala tri zanimljiva i nagrađivana filma ovoga ciklusa. 
Vincent Lindon, jedini profesionalni glumac u Pravom muškarcu, filmu koji ima odlike dokumentarca, na festivalu u Cannesu osvojio je nagradu za najboljeg glumca. Kriminalističku dramu Ostavljeni s Gael García Bernalom u glavnoj ulozi, nagradilo je svjetsko udruženje filmskih kritičara na festivalu u Torontu.
Biografski dokumentarac redateljice Amy Berg Janis, tužna djevojka sadrži arhivske snimke i intervjue s legendarnom Janis Joplin, njezinim bendom, prijateljima, ljubavnicima, članovima obitelji…
Subotnja večer donosi premijeru filma Sabina K., film rađen u koprodukciji BiH i SAD-a. Ovaj višestruko nagrađivani film temeljen je na istinitoj potresnoj priči o Sabini koja, nakon razvoda braka, ostaje sama s dvoje djece u ratnom Sarajevu.
U nedjelju i utorak prikazujemo dvije verzije londonske uspješnice, snimke kazališne predstave Frankenstein u režiji Dannya Boylea te s Benedictom Cumberbatchom i Johnyem Leejem Millerom naizmjenice u ulogama doktora Frankensteina te Stvora.