Glazba

Tamara Obrovac s Transhistria ensemblea otvara Ljetnu pozornicu BundekZagreb je postao broj 1 turistička destinacija Hrvatske, a kako bi svi koji ljeto odluče provesti u metropoli imali nezaboravno iskustvo - Grad Zagreb pobrinuo se za nikad bogatiju kulturnu ponudu. Tako će već od četvrtka 7. srpnja, na svoje doći i obožavatelji  programa Ljeto na Bundeku!
Za dobru zabavu s druge strane Save pobinut će se brojni izvođači od 7. od 13. srpnja.  Publika  će  tako u četvrtak 7. srpnja moći uživati uz zvuke aktualnog albuma Tamare Obrovac Transhistria ensemblea – „Canto Amorosa“ koji trenutno promoviraju na koncertima diljem regije. „Canto Amoroso“ oduševio je i kinesku delegaciju, a sjajne kritike stižu ne samo iz Hrvatske nego iz cijelog svijeta. Album je snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata – istriotskom, istromletačkom i istrorumunjskom.
Posjetitelji Bundeka na najljepšoj će pozornici Novog Zagreba imati priliku slušati i Cubismo, Jazz ansambl HRT-a te Kvatret Maskara koji će svima pružiti nezaboravnu večer fada,  dok će manifestaciju zatvoriti vodeći hrvatski glasnogovornici mariachi glazbe - Mariachi Los Caballeros.

Koncerti na Bundeku dio su niza manifestacija koje se održavaju u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL – od Novog Zagreba do Gornjeg grada.

LJETNA POZORNICA BUNDEK

7.7.  TAMARA OBROVAC  TRANSHISTRIA ENSEMBLE
8.7.  KVARTET MASKARA - večer fada
9.7.  CUBISMO
10.7. DUO & SUDAR, THE WATCHERS OF THE SKY - solist NIKOLA KRBANJEVIĆ, bubnjevi
11.7. CESTA -musical ŠKOLA PJEVANJA HUSAR & TOMČIĆ
12.7. JAZZ ANSAMBL HRT-a & MATE MATIŠIĆ, gitara
dirigent ANDREAS MARINELLO
13.7. MARIACHI LOS CABALLEROS

Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je slobodan.