Film

REVIJA EUROPSKOG FILMA

U povodu 1. godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova organiziraju Reviju europskog filma od 6. do 16. srpnja 2014. Revija će se održavati u Ljetnom kinu Tuškanac (od 6. do 12. srpnja, u slučaju kiše u Art-kinu Grič) i Kinu Metropolis MSU (od 13. do 16. srpnja). Ulaz na sve projekcije je slobodan kao poklon građanima i gostima Zagreba u povodu obljetnice. Početak projekcija je u 21 sat. U ljetnom kinu Tuškanac prikazat će se 7 europskih hitova iz protekle kinorepertoarne godine, uglavnom komedija, dok će u Kinu Metropolis biti prikazana 4 art filma koji su dobitnici ili nominirani za nagradu LUX Europskog parlamenta.    
Program se otvara u nedjelju, 6. srpnja u 21 sat na Ljetnom kinu Tuškanac nagrađivanom francuskom komedijom "Mamin dečkić", a slijede češka komedija "Savršeni dani", britanska komedija "Danak anđelima", francuska komedija "9 mjeseci strogog zatvora", francuski animirani film "Hrabri mališan", talijanski igrano-dokumentarni "Italija, voli je ili napusti" i francuska romantična komedija "Imena ljubavi".  
Kino Metropolis MSU preuzima program od nedjelje, 13. srpnja u 21 sat projekcijom talijanske ljubavne drame "Shun Li i pjesnik" Andree Segrea, a slijede belgijska ljubavna drama "Alabama Monroe" Felixa van Groeningena, te dvije europske koprodukcije, drame "Djeca" Aide Begić i "Krugovi" Srdana Golubovića.