Zg kul

Zagrebačko kulturno ljeto - ZgKul

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačko kulturno ljeto - ZgKul i ove godine donosi raskošnu ponudu festivala, međunarodnu smotru folklora, koncerte klasične i pop/rock glazbe, izložbe, kazališne, filmske i ulične predstave, najavljeno je na konferenciji za novinare u Umjetničkom paviljonu, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Zagrebačkog kulturnog ljeta je koncertna pozornica na otvorenom, u parku ispred Umjetničkog paviljona, na kojoj su, u sklopu projekta Glazba i grad, dvije večeri zaredom nastupili ansambli Hrvatske radiotelevizije. Tako je u petak 20. lipnja Jazz orkestar izvodio omiljene pjesme Franka Sinatre i Michaela Bublea, a u subotu 21., na sam Svjetski dan glazbe, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem Ivana Repušića, izveo je klasični program.

Zagreb će ovo ljeto živjeti punim plućima, i turistički i kulturno. Zahvaljujem svim ravnateljima i djelatnicima kulturnih institucija koji sudjeluju u bogatom programu, a posebno Hrvatskoj radioteleviziji koja je inicirala i predložila projekt Glazba i grad ovdje ispred Umjetničkog paviljona -mislim da nismo mogli izabrati bolje mjesto, rekao je gradonačelnik.  Glazba i grad osmišljen je po uzoru na druge gradove širom svijeta, koji na prvi dan ljeta, 21. lipnja, organiziraju besplatne koncerte svih glazbenih žanrova na nekonvencionalnim otvorenim prostorima i tako dopiru do što šire publike.
 
Drago mi je da smo s Gradom dogovorili program koji će biti na zadovoljstvo svih građana, rekao je ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman, pozvavši sugrađane da dođu na koncerte i ponesu svoje dekice, budući da sjedeća mjesta nisu predviđena.

Na konferenciji su, uz gradonačelnika, prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i njegov zamjenik Tedi Lušetić, te direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Pogledajte program Zagrebačkog kulturnog ljeta 2014.