Film

FILM: Fantastic Zagreb Film Festival od 28. lipnja do 6. srpnja

Ljetna pozornica 'Tuškanac', zagrebačko kino 'Europa' i multipleksi Cinestar, bit će od 28. lipnja do 6. srpnja mjesta projekcija trećeg Fantastic Zagreb Film Festivala, posvećenog filmovima znanstvene fantastike i srodnih žanrova. Kao novost ovogodišnjeg izdanja dodijelit će se nagrada publike za najbolji film, kao i nagrade najboljim kratkim i igranim filmovima. U program je uvršten, među ostalim, kratkometražni film "Wrecked" Justina Bensona i Aarona Mooreheada, redateljskog dvojca koji će na ovogodišnjem festivalu predstaviti i svoj dugometražni prvijenac, "Resolution", apsolutni hit s posljednje newyorške Tribece.
Prikazat će se i indijski film "Khoon Ltd." Rahula Desaija o vampirima te "Envy The Dead" Isa Swaina, veliki festivalski hit koji je ujedno je i prvi arapski zombie film.
Nordijska kinematografija, jedna od najzanimljivijih europskih i svjetskih kinematografija posljednjih godina, predstavit će se u programu "Nordijske noći" s izborom najzanimljivijih i međunarodno nagrađivanih žanrovskih ostvarenja. Prikazat će se danska krimi drama "Sjeverozapad", norveški fantasy horor "Thale" i žestoka urbana drama "90 minuta", švedski triler "Laka lova 2", nastavak prošlogodišnjeg istoimenog hita prikazanog na prošlogodišnjem festivalu, finska krimi drama "8-Ball" te "Ispod leda", islandski znanstveno-fantastični 'suspens'