Film

SUDJELUJTE U SNIMANJU FILMA ZRINKA OGRESTE

Ostvari svoje snove i maštu, iskoristi priliku i upoznaj glumce, redatelja, snimatelje! Prepusti se radoznalosti, te na jedan dan okusi pravi set i osjećaj se kao dio filmske ekipe! Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), poziva učenike na snimanje novog filma Zrinka Ogreste "2 i 2" koji  će se realizirati u suradnji s Interfilmom, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.
Cilj je popularizacija filmske umjetnosti među djecom i mladima. Lada Kaštelan u suradnji s redateljem Zrinkom Ogrestom napisala je scenarij za dugometražni igrani film „2 i 2“. Sam naslov predstavlja trajanje radnje, dva sata i dvije minute. Ta dva sata i dvije minute događanja odvijaju se u prostoru bez prozora. Jasno je da navedena situacija naoko radikalno limitira uporabu brojnih redateljskih i filmskih izražajnih sredstava. No, upravo ta činjenica stvara nevjerojatnu podlogu za nadahnutu režiju te zanimljiv film.
Prilika da se prisustvuje snimanju filma djeci i mladima otvara vrata drukčijem doživljaju filma, koji se uobičajeno gleda ili "konzumira" kao konačni proizvod u kinu ili s TV ekrana. Djeca i mladi imat će priliku da se u Centru za kulturu i informacije Maksimir upoznaju sa svim onim što se nalazi prije projekcije, prije kina ili tv ekrana, imat će priliku upoznati se sa svim elementima od kojih se snimanje filma sastoji, od osmišljanja, realizacije do konačne "konzumacije".

U suradnji sa školama, posjeti filmskom setu bit će otvoreni za školarce 25., 28. i 30. siječnja, te 1., 4., 6. i 8. veljače 2013. godine od 7 do 9 sati.(Ostali su slobodni termini 4. i 8. veljače, te sve zainteresirane škole pozivamo da se jave i sudjeluju u edukativnom programu "Pazi, snima se!").

Prema planu Interfilma, tehničko osoblje tijekom svih dana snimanja dolazit će u veliku dvoranu Centra u 7 sati, kada slijedi priprema seta, odnosno postavljanje kamera, rasvjete, scene i tona. Uz sastavljanje tehnike, do 8 sati pripremat će se i rekviziti.  Učenici će imati priliku vidjeti kako funkcionira ekipa na snimanju filma, koji su sve profili angažirani, te koji sektori postoje. Događanja će pratiti s pozornice unutar dvorane Centra ili u tonskoj režiji.
Početak proba pred snimanje, što uključuje šminkanje glumica i glumaca, predviđeno je u 8 sati. Nakon 9 sati učenici će imati priliku razgovarati s članovima filmske ekipe.
Vjerujemo da će ovaj specifičan i vrlo vrijedan projekt suradnje učenicima biti iznimno značajno, edukativno i zanimljivo iskustvo.
Za sve informacije kontaktirajte voditeljicu marketinga Nataliju Akmadža na broj 095/9089 942, 01/2442-193 ili na mail akmadza.natalija@gmail.com