Advent

Klasika i jazz za Zagrepčane i Cvjetni

Centar grada, srce zagrebačkog života, sjecište svih puteva, Vaš Cvjetni trg, poziva Vas da dočekate blagdane uz profinjene zvuke klasike te plešete uz ritmove jazz-a mladih i kvalitetnih glazbenika, dok se netko zaljubljuje u Vas i Vi u Grad. Jer to je Cvjetni trg.  To je Zagreb!
Pogledajte video!

Cilj ovog projekta je stvaranje novog ugođaja u gradu, mjesta susretišta ljudi, cijelih obitelji i zaljubljenih mladih parova, koji imaju priliku čuti nešto što nije svakodnevica grada.
Promišljajući da se ogroman potencijal glazbenih institucija, udruga, ansambala i umjetnika može iskoristiti u kreiranju proizvoda u funkciji obrazovanja i kulture u  izuzetno važnom i razvojnom smislu, naročito kad se radi o Glavnom gradu jedne države, Hrvatska glazbena mladež osmislila je projekt Klasika i jazz za Zagrepčane i Cvjetni (pogledajte PDF letka).

Od 7. do 16. prosinca 2012.:
petkom od 17 -19 sati, subotom i nedjeljom od 11-13 sati te
od 17. do 29. prosinca 2012. četvrtkom i petkom od 17- 19 sati
i subotom od 11-13 sati, na zagrebačkom Cvjetnom trgu nastupaju:
•       Klasični ansambli i solisti: 2 Harfe, Udruga Musicus, Duo Corde i Lea Bulić, Gudački kvartet, Academico, Zagrebački kvartet, Carpe Diem, Hrvatski komorni orkestar, Duo Hax…
•       Jazz ansambli i solisti: Hot Club Zagreb, Jasna Bilušić, mladi glazbenici Muzičke Akademije, DonnaLeeSax4, Sweet Sweet Baby trio, HGM Jazz Strings orkestar i Don Menza...

U subotu 29.12.2012., u 19 sati, najvećim uspješnicama J.Straussa ml. u izvedbi Hrvatskog komornog orkestara i pozivom našim sugrađanima na ples, završiti ćemo naš ovogodišnji program.  Program svečanog bala pogledajte ovdje:

Svečani bal