Knjige

NOĆ KNJIGE 2012.

U želji da se knjizi osigura status koji bi joj trebao pripadati u modernom društvu, u 2012. godini po prvi puta u Republici Hrvatskoj pokreće se manifestacija 'Noć knjige', koja će 23. travnja, na Međunarodni dan knjige i autorskih prava, objediniti autore, nakladnike, knjižare i knjižnice s raznovrsnim i zanimljivim kulturnim programom od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

U program obilježavanja, pod pokroviteljstvom Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, uključene su institucije, organizacije, neprofitne i interesne skupine te tvrtke koje se bave knjigom  i kroz zajedničku suradnju ostvariti će programe na čitavom području Republike Hrvatske.

Za taj dan knjižare i drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora pripremaju program obilježavanja Dana knjige. Knjižnice također pripremaju bogati program predstavljanja ili grupnih čitanja. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu te će večeri, s početkom u 18 sati, biti domaćin središnjeg događanja – tribine o statusu knjige u Republici Hrvatskoj, njezinu položaju na tržištu, kao i budućnosti koja je pred njom.

Organizatori događanja su Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Moderna vremena Info,  Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Knjižnice grada Zagreba.
Saznajte točan program događanja u Noći knjige.