Film

3. festival hrvatskog animiranog filmaTreće izdanje Festivala hrvatskog animiranog filma (FHAF) održava se 24. i 25. ožujka u zagrebačkom kinu Europa. FHAF pruža cjelovitu sliku godišnjeg stvaralaštva hrvatske animacije, a program donosi ukupno 73 animirana filma. 

Natjecateljski program u trajanju od 150 minuta donosi 28 naslova raspoređenih u četiri kategorije: autorski film, studentski film, namjenski film te film djece i mladeži. Program Panorama predstavlja sve filmove pristigle na natječaj, a u njemu se našlo 36 naslova. Popratni program uključuje dvije retrospektive: filmove doajena Zagrebačke škole animiranog filma Zlatka Boureka te članice žirija Bärbel Neubauer.

Filmove za natjecateljski program odabrala je Selekcijska komisija koju su činile Ivana Jurić, prošlogodišnja dobitnica Grand Prixa, i Margit Antauer, dok će o najboljim filmovima u konkurenciji odlučivati tročlani žiri kojeg čine Margit Antauer, Bärbel Neubauer i Daniel Šuljić. 

Program ovogodišnjeg festivala donosi i veliki broj studentskih filmskih ostvarenja, pa je u skladu s time organizirano i predstavljanje studenata Odsjeka za film i nove medije pri Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu te razgovori s mladim autorima, a sve s ciljem kako bi se široj publici približilo stvaralaštvo mlađih generacija autora animiranih filmova.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. Pogledajte raspored projekcija.