Glazba

Lisinski subotom ugošćuje dirigenta sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva.

Ciklus Lisinski subotom, 16. ožujka 2019. ugostit će pijanista i dirigenta sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva. Samouvjeren i jedinstven, sir András Schiff tijekom dugogodišnje uspješne karijere postavio je nove standarde pijanističke tehnike.

Umjetnik koji ništa ne prepušta slučaju uživa u svakoj noti maestralnih remek-djela, u Lisinski uskoro dolazi s prestižnim Orkestrom doba prosvjetiteljstva. Radi se o orkestru koji je osnovalo nekoliko ponajboljih britanskih umjetnika, specijaliziranih za muziciranje na autentičnim glazbalima.
Kako bi zagrebačka publika mogla uživati u najvišoj razini kvalitete, u Dvoranu će se samo za tu priliku za maestra Schiffa dopremiti poseban klavir iz 1856. godine. Radi se o izuzetno skupocjenom instrumentu iz ugledne radionice Juliusa Blüthnera koji je dio "velike četvorke" majstora izrade toga instrumenta.

Ljepota i specifičnost zvuka bit će čujni u vrhunskom Brahmsovu Prvom koncertu za glasovir i orkestar u d-molu, u kojem će maestro Schiff virtuozno stvarati glazbenu čaroliju.
Radi se o kompleksnim produkcijskim zahtjevima koje Lisinski iz godine u godinu uspješno ispunjava kako bi i sadržajem i kvalitetom realizacije programa bio ukorak s najvećim i najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.

Ulaznice po cijeni od 170/210/250 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane i online na http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/lisinski-subotom-br-orkestar-doba-prosvjetiteljstv/.