Film

Baletni spektakl Don Quijote uživo u Kaptol Boutique Cinema

U utorak, 19. veljače 2019. na programu Kaptol Boutique Cinema izravan je prijenos baleta Don Quijote redatelja Carlosa Acoste. Prijenos iz Royal Opera House počinje u 20,15 sati, a spektakl se prikazuje u tri čina s  jednom pauzom u trajanju od 15 minuta.

Cervantesova priča o nevještom vitezu Don Quijoteu nadahnula je bezbrojna umjetnička djela, između ostalih i  Mariusa Petipu koji je  koreograf ovog čudesnog baletnog uprizorenja. Dogodovštine viteza iz La Manche i njegovog vjernog štitonoše Sancha Panze Acosta je izabrao za svoju prvu produkciju u  Kraljevskom baletu. Glazba je Ludwiga Minkusa, dirigent je Martin Yates, a u glavnim ulogama nastupaju: Christopher Saunders (Don Quixote), Philip Mosley (Sancho Panza), Lara Turk (Dulcinea), Akane Takada (Kitri), Alexander Campbell (Basilio), Valentino Zucchetti (Espada) i Mayara Magri (Mercedes).

Baletni ansambl koji okuplja cijeli društveni dijapazon uloga - od bogatih seljaka do strastvenih Cigana, prati pustolovno  putovanje Don Quijotea koji čini djela u čast svoje zamišljene plemenite dame Dulcinee. Toplo, zabavno, smiješno i dirljivo - Don Quijote je balet pun emocija, kao i zapanjujuće baletne tehnike.

Ulaznice
Trailer!