Kazalište

Mjuzikl Prošlih pet godina J.R. Browna gostuje u Kazalištu Komedija

Od ponedjeljka 14. do petka 18. siječnja 2019. u Kazalištu Komedija gostovat će HNK u Varaždinu s mjuziklom Jasona Roberta Browna Prošlih 5 godina u režiji Lee Anastazije Fleger.

Dirigent je Stjepan Vuger, scenografkinje Tanja Lacko i Ana Sarić, kostimografkinja Petra Pavičić, svjetlo Vesna Kolarec, glazbeni producent Vid Novak Kralj.

U ulogama Cathy i Jamieja nastupaju Hana Hegedušić te u alternaciji Ivan Čuić i Igor Barberić. Hana Hegedušić za ulogu Cathy nagrađena je Nagradom hrvatskoga glumišta 2018. za najbolju žensku ulogu u kategoriji Mjuzikl / Opereta.

Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka. Dvoje glumaca- pjevača cijelu su predstavu na sceni.

Dramska struktura mjuzikla iznimno je zanimljiva. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak.  Jamie priča priču kronološki, od upoznavanja do raspada braka, dok Cathy to čini obrnuto, od kraja prema početku. Njihove priče vremenski se preklope na sredini, na činu vjenčanja.

Gomilanjem raznih muzičkih stilova, dinamičnim izmjenama songova i dijaloških scena, na sceni se stvara ludi život, mikrokozmos mlade glumice i mladog pisca.

Siže mjuzikla neprestano nas baca kroz pet godina života Jamiea i Cathy. Iz dvije vizure gledamo sreću, smijeh, suze, svađe, nade, razočaranja, cijeli spektar emocija. Svatko na svoj način prikazuje događaje koje su zajedno proživjeli.

Mjuzikl suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna premijerno je izveden u Chicagu, a ubrzo je postavljen i na Off- Broadwayu i West Endu. Dobitnik je Drama Desk nagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla. Igra se po cijelom svijetu, a 2014. godine doživio je i filmsku premijeru.

Ulaznice za sve izvedbe su u prodaji.


Priredio: Martin Mikša