Glazba

Novogodišnji koncert Ansambla Antiphonus u Crkvi sv. Katarine

Ansambl Antiphonus održat će veliki novogodišnji koncert u Crkvi sv. Katarine u nedjelju 30. prosinca u 20 sati, uz pratnju vrsnih instrumentalista i Pavla Mašića koji će svirati na novim crkvenim orguljama. Za tu priliku posebno je osmišljen program u znaku Bachova Magnificata te Dixit Dominusa češkog baroknog majstora J. Dismasa Zelenke. 
 
Uvijek inspirativan Ansambl Antiphonus, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, donosi originalne interpretacije klasičnih remek-djela.

Za ulazak u Novu 2019. godinu, iz svoje su glazbene kutijice priredili iveličanstven program. Pod svodom Crkve sv. Katarine, posve u blagdanskom ruhu, Antiphonus će u punom dvanaesteročlanom sastavu publiku ugrijati čarobnim Magnificatom Johanna Sebastiana Bacha i Dixit Dominusom majstora češkog baroka J. Dismasa Zelenke, i to uz pratnju svih instrumentalista te izvrsnog Pavla Mašića na novim crkvenim orguljama.

Ulaznice se mogu kupiti na samom ulasku u Crkvu sv. Katarine, sat vremena prije početka koncerta, i to po redovitoj cijeni od 80 kuna, za studente, grupe i umirovljenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga i prijatelje Ansambla.  


Priredio: Martin Mikša