Kazalište

Spektakl u Cinestaru - Macbeth

Bogato nijansirana Lloydova produkcija Verdijevog Macbetha pod ravnanjem Antonia Pappana za Royal Operu na repertoaru je kina Cinestar od 4. travnja 2018. Libretist je Francesco Maria Piave, kostimograf Anthony Ward, koreograf Michael Keegan - Dolan, dok je oblikovatelj svjetla Paule Constable.

U spektaklu koji se prikazuje u četiri čina s jednom pauzom u trajanju od 15 minuta nastupaju Željko Lučić (Macbeth), Anna Netrebko (Lady Macbeth), Ildebrando D'Arcangelo (Banquo), Yusif Eyvazov (Macduff) i drugi uz Zbor i Orkestar Royal Opera Housa.

Royal Operina izvedba uzima Verdijevu reviziju opere iz 1865. godine koja uključuje očaravajuću ariju Lady Macbeth  “La luce langue”.

Ubojstvom Macbeth postaje kralj, a intriga i pokolj su obilježja njegove kratke vladavine osuđene na propast. Vještice – stvorenja s crvenim turbanima, osmišljene od strane Anthonyija Warda – su sveprisutni agenti sudbine te predvide smrt Macbetha i njegove žene, što se i ostvari te je time pravda zadovoljena. Lloyd ocrtava Macbethovu zaigranost kao tamnu tugu koja vreba iza njihovih užasnih djela. 

Ulaznice možete kupiti ovdje.

Priredio: Martin Mikša