Glazba

Bienvenue à Montparnasse

U utorak, 6. veljače 2018. u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se koncert Zbora HRT-a Bienvenue à Montparnasse. Dirigent je Tomislav Fačini.
Uz boemske zvuke s obala Seine, pomalo ilegalna utočišta umjetnika koja u današnje vrijeme gube svoj čar i šarm, ne odzvanjaju li imena poput Elizejskih poljana, Parnasa i Montmartrea (Brda mučenika) prizvukom imperijalizma mode, zrcaleći zrake sunca kralja Luja i izazivajući u ostatku Europe zavist i nemoć svojim naoko besprijekornim sjajem? Za neke je taj sjaj grada svjetla i grada noći koban poput svijeće noćnom leptiru, za neke je tek teško snošljiva, bučna i skupa metropola. No za nas, to je izvor sasvim osebujne, istovremeno ozbiljne i senzualne glazbe kojoj se ne može odoljeti. Baš kao ni vokalnim skladbama naših pariških hodočasnika-leptira, Klobučara i Horvata.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HGZ-a tjedan dana prije koncerta po cijeni od 50 kuna.

Za umirovljenike, učenike, studente i skupne posjete (više od 15 ulaznica) ulaznice za pojedini koncert prodaju se uz popust od 40 %, a za osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji uz popust od 50%.

Izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija.

Program koncerta:
Maurice Ravel: Tri pjesme za zbor a cappella
Jehan Alain: Chanson à bouche fermée; O salutaris; Complainte de Jean Renaud
Camille Saint-Saëns: Deux choeurs
Claude Debussy: Trois chansons de Charles d' Orleans
Francis Poulenc: Sept chansons
Anđelko Klobučar: Tri madrigala (Dječaku, Ljubav, Poezija)  
Stanko Horvat: Deux poemes de Guillaume Apollinaire

Priredio: Martin Mikša