Glazba

 

subota, 28. rujna 2019. 19:30 ● Velika dvorana Lisinski
Koncert Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a, Lisinski 200
Novu, pomno osmišljenu vrhunsku sezonu najizvrsnijeg i najprivlačnijeg ciklusa, Lisinski subotom, otvorit će koncert Lisinski 200! Povodom 200. obljetnice rođenja i 165. obljetnicie smrti glazbenog velikana Vatroslava Lisinskog!
četvrtak, 26. rujna 2019. 20:00 ● Hrvatski glazbeni zavod
Koncert nagrađivanog švedskog pijanista Petera Jablonskog
Peter Jablonski već je gotovo tri desetljeća jedan od najtraženijih koncertnih pijanista u svijetu. Njegov eklektičan i opsežan repertoar obuhvaća više od pedeset klavirskih koncerata europskih, ruskih i američkih skladatelja.
subota, 14. rujna 2019. 20:00 ● Šalata, Zagreb
Koncert 4 tenora i revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije
4 tenora nastupiti će uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Dinka Appelta, uz goste Gorana Karana i Radojku Šverko. Ulaznice su u prodaji u Scardoni na Srebrnjaku 64, te u sustavima Eventima i Ticketshopa.
nedjelja, 8. rujna 2019. 19:00 ● Hrvatski glazbeni zavod
Koncert Damira Kukuruzovića u sklopu 7. Festivala svjetske književnosti
Najvažniji hrvatski predstavnik gypsy jazza, virtuozni gitarist i vjeran sljedbenik Djanga Reinhardta, Damir Kukuruzović glazbenik je svjetskoga glasa. Sa svojim kvartetom nastupao je na svim važnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju romske glazbe i američkog jazza.
nedjelja, 1. rujna 2019. 21:00 ● Hrvatski prirodoslovni muzej, Zagreb
Zagrebački solisti sviraju Beatlese
Zagrebački solisti izvest će koncerte Antonija Vivaldija i najpoznatije pjesme Beatlesa u stilu tog talijanskog virtuza koji je u svoje vrijeme bio glazbena zvijezda baš kao što su to, dva stoljeća kasnije bili i Beatlesi.