Izložbe

 

utorak, 16. siječnja 2018. – subota, 31. ožujka 2018. ● MUO
Akiko Sato: Draw Attention
Kao što je već uobičajeno u sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO, muzejske su zbirke izložene u Stalnom postavu u okviru njegove klasične stilističke koncepcije Akiko Sato, japanskoj umjetnici s dugogodišnjim boravkom u Hrvatskoj, poslužile kao inspirativno ishodište za novu seriju radova.
srijeda, 7. ožujka 2018. – četvrtak, 22. ožujka 2018. ● Galerija Ulupuh
Marko Zubak - Svijet papertoysa
Izložba skulptura od papira i kartona.
četvrtak, 8. ožujka 2018. – subota, 14. travnja 2018. ● Hrvatski prirodoslovni muzej
Zbirka mekušaca Mikula
Privatne zbirke prirodnina i pojedinačni predmeti imaju veliku znanstvenu i kulturnu vrijednost. Vodeći računa o važnosti njihove zaštite i očuvanja Hrvatski prirodoslovni muzej otvara izložbu posvećenu kulturi doniranja. 
utorak, 20. ožujka 2018. – nedjelja, 13. svibnja 2018. ● Umjetnički paviljon
Emanuel Vidović - povodom 65. godina smrti
Vrijeme je da se Vidović prikaže u svojevrsnoj redukciji: s osobitom pozornošću prema dijelu ranijega razdoblja (napose od 1898. do 1921); zatim u razdoblju priprema za prijelaz na motiviku i tematiku interijera i mrtvih priroda i, na kraju, na same interijere crkava i atelijera (1936.–1942.), kao i mrtve prirode (1938.-1952.) i nekoliko – po sjećanju naslikanih – uglavnom trogirskih, krajolika. 
utorak, 20. ožujka 2018. – ponedjeljak, 2. travnja 2018. ● KIC, Galerija na katu
Ana Petrović - Moj grijeh
Ana je jedna od onih koji su Warholovu izreku o ‘15 minuta slave’ zaradili posredno, kroz tipičan politički obračun za fotelju u javnim ustanovama, obračun ni po čemu poseban u svim sustavima koji imaju javne ustanove. No ovaj je ipak po nečemu ušao u hrvatsku popularnu kulturu i onda u hrvatsku povijest umjetnosti, izbacivši u medijsku orbitu mladu osječku umjetnicu koja bi bez uobičajenog dekora oko bitke za fotelju, ostala možda čitav svoj radni vijek samo unutar stručnih krugova. 
utorak, 20. ožujka 2018. – ponedjeljak, 2. travnja 2018. ● Pikto galerija
Izložba fotografija iz Nacionalnih parkova i Parkova prirode - Mogućnosti fotografa Antuna Cerovečkog
"Osjećaj koji ostaje nakon 5000 km provedenih u Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode je onaj potpune zahvalnosti i ispunjenja. Stajao sam ispod tisuća zvijezda na Kornatima, doživio stvaranje bure na rubu Velebita, razgovarao sa ždrebetom koje je grickalo moj stativ u Lonjskom polju i gledao kako se Zagreb budi s vrha sljemenskog tornja." Antun Cerovečki
subota, 2. lipnja 2018. – nedjelja, 1. srpnja 2018. ● Umjetnički paviljon

Ksenija Turčić - Kaleidoskop

Umjetnica je koncipirala 14 video snimki sa zvukom u prostornu instalaciju, koja će dokumentirati izvanjski prostor okruženja zgrade Paviljona. Video snimke će biti montirane od dokumentarnog i izabranog materijala koji Ksenija Turičić bilježi kamerom unutar godine dana kako bi dobila zaokruženu cjelinu svih godišnjih doba i doba dana. 
ponedjeljak, 9. srpnja 2018. – nedjelja, 15. srpnja 2018. ● Umjetnički paviljon

Jose Cura - Život objektivom slavnog tenora

Znajući kako je maestro Cura veliki zaljubljenik umjetničke fotografije, koji i sam, kontinuirano godinama, fotoobjektivom snima svakodnevicu, ravnateljica Paviljona, je pozvala maestra Curu da održi samostalnu fotografsku izložbu u Paviljonu.
petak, 20. srpnja 2018. – nedjelja, 2. rujna 2018. ● Umjetnički paviljon

Zlatan Vehabović - Tamno bijela zemlja

Iscrpnim revidiranjem umjetnik je podijelio snimljeni materijal u četiri tematske skupine, djelomično samonametnute prirodom podneblja a dijelom specifičnim osobnim interesima. One su: ekspedicija, pejzaž, povijest / politika regije te ekološka dimenzija umjetnikovog iskustva te ekstremne regije.
utorak, 25. rujna 2018. – nedjelja, 6. siječnja 2019. ● Umjetnički paviljon

Vlaho Bukovac i njegov pariški profesor Alexander Cabanel

Slavni je francuski slikar odigrao veliku i važnu ulogu u Bukovčevom likovnom obrazovanju te će izložba u Umjetničkom paviljonu po prvi puta objediniti “učenika” i “učitelja” te javnosti, struci i medijima dati jasnu sliku koliko je “učitelj” utjecao na “učenika”. Držimo da je priređivanje ove izložbe veliki i neizostavno bitan događaj, kako za Zagreb tako i za cijelu Hrvatsku.