Izložbe

 

srijeda, 22. ožujka 2017. – nedjelja, 30. travnja 2017. ● Hrvatski školski muzej
Izložba - Kad bi drveće hodalo
U Hrvatskom školskom muzeju otvorena je izložba 'Kad bi drveće hodalo', kojom se prvi put hrvatskoj javnosti prezentira bogata ostavština pjesnika Grigora Viteza, jednog od utemeljitelja suvremene hrvatske dječje književnosti.
Autorica izložbe je muzejska savjetnica i arhivistica Sonja Gaćina Škalamera, a likovni postav izložbe potpisuje Nikolina Jelavić Mitrović.
utorak, 28. ožujka 2017. – nedjelja, 14. svibnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Željko Senečić - Ulja na platnu, ulja na staklu, pasteli i crteži
Samostalnom izložbom Željka Senečića (1933.), slikara i scenografa, televizijskog, filmskog i kazališnog redatelja, pisca proznih i dramskih tekstova, te scenarista i kolumnista – koju zajednički početkom 2017. pripremaju Galerija Klovićevi dvori i Hrvatski muzej naivne umjetnosti, želi se obilježiti i podsjetiti na 60 godina autorove kontinuirane izlagačke djelatnosti. Projekt je koncipiran kao kritička i antologijska prezentacija, dijelom retrospektivnog karaktera.
četvrtak, 30. ožujka 2017. – srijeda, 14. lipnja 2017. ● Arheološki muzej, Zagreb
Izložba o povijesti bolesti u antičkom svijetu - Anamneza
Izložba 'Anamneza - povijest bolesti u antičkom svijetu', predstavlja dio Zbirke medicinskog i kozmetičkog pribora iz Siska, jedne od najvećih zbirki rimskog medicinskog pribora u Europi, a u povodu 35. godišnjice od njezine prve stručne objave.
U svjetlu suvremenih trendova u medicini, naglasak izložbe je na povijesti bolesti, anamnezi, ideji koju su počeli razvijati antički liječnici, a od iznimne je važnosti i danas.
četvrtak, 30. ožujka 2017. – nedjelja, 14. svibnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Izložba - Željko Senečić, Kritička analogija
Izložba je koncipirana kao kritička i antologijska prezentacija, dijelom retrospektivnog karaktera, a obuhvaća četiri različite umjetnikove discipline – slike na platnu, slike na staklu, pastele i crteže – i sadrži 55 djela, čime su predstavljene sve bitne i karakteristične autorove tematske, stilsko-morfološke i poetičke preokupacije u njihovim različitim vidovima i tehnikama.
četvrtak, 6. travnja 2017. – nedjelja, 14. svibnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Nikolina Ivezić - All You need is luck by Nikolina Ivezić
Izložba umjetnice Nikoline Ivezić (Zagreb, 1970.) prepoznatljive po specifičnome pristupu suvremenim temama i materijalima, često svrstavane u pogrešne “ladice” poput pop-arta ili samo s pozicija feminističke likovne kritike predstavit će trideset i pet novih i neizlaganih radova. Radovi su inspirirani povijesnim osobama (više ili manje uspješnim ženama), prethodnim autoričinim preokupacijama i ciklusima slika proizašlih iz životna iskustva umjetnice. 
četvrtak, 6. travnja 2017. – nedjelja, 2. srpnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Vasko Lipovac - Retrospektiva
Retrospektivna izložba Vaska Lipovca jedinstveni je događaj kojim će se ovaj umjetnik predstaviti kao osebujna ličnost hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća. Rođen u Boki Kotorskoj, a život i stvaralački vijek proveo u Splitu, Lipovac je utkao duh Mediterana u svoje djelo kao ključnu supstancu.
četvrtak, 20. travnja 2017. – nedjelja, 7. svibnja 2017. ● MSU
Izložba - Melita Kraus, Ogledalo čudesnoga
Slikarica Melita Kraus vizualnu je prepoznatljivost stekla začudnom maštovitošću koju s jedne strane temelji na židovskoj tradiciji i mitologiji, a s druge na poniranju u unutarnji svijet, snove, duhovnost. Istraživanje i prihvaćanje duhovnog slikaricu odvodi dalje i dublje u upoznavanje židovske religije u kojoj prepoznaje svoju životnu filozofiju i korijene. 
četvrtak, 20. travnja 2017. – četvrtak, 4. svibnja 2017. ● Galerija ULUPUH
Izložba - Tapiserija ili ne?
Izložba propituje današnji status tapiserije kao oblika umjetnosti tekstila odnosno tzv. Fiber arta, a na njoj uz članove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo izlažu i članovi drugih ULUPUH-ovih sekcija koji se ne izražavaju primarno u tekstilu, ali koji su u ovoj izložbi našli povod da u svom mediju daju tumačenje tapiserije...