Izložbe

 

utorak, 22. svibnja 2018. – nedjelja, 27. svibnja 2018. ● Lauba
Nesvrstani - tjedan za ljude i umjetnost
Projekt u kojem će nastupati nekoliko izlagača, uključujući i radionice.
utorak, 22. svibnja 2018. – nedjelja, 30. prosinca 2018. ● Hrvatski prirodoslovni muzej
Najsmrtonosnije životinje na Zemlji - Komarci
Izložbom se prikazuju vrijedne zbirke komaraca u Republici Hrvatskoj, važne biološke značajke ove značajne vektorske skupine, kao i životni ciklus koji je prikazan u akvariju, a kako bi se posjetitelji upoznali sa značajkama morfologije razvojnih stadija.
srijeda, 23. svibnja 2018. – nedjelja, 27. svibnja 2018. ● Veterinarski fakultet, Heinzelova 55
Reptilomanija
Udruga studenata Veterinarskog fakulteta Equus 6.godinu organizira besplatnu izložbu. Ove godine će ponovno biti izložen veliki broj različitih egzotičnih vrsta, te je omogućeno fotografiranje sa određenim vrstama. 
srijeda, 23. svibnja 2018. – srijeda, 13. lipnja 2018. ● Muzej Mimara
Adam Dworski - Izložba keramičkih radova
Retrospektivna izložba sitne keramike hrvatskog iseljeničkog kipara Adama Dworskog, rođenog u Rijeci u uglednoj porodici Ružić (s majčine strane), a u povodu 100.godišnjice rođenja.
srijeda, 30. svibnja 2018. – nedjelja, 3. lipnja 2018. ●
22. Cest is d'best
“Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”, zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu!
subota, 2. lipnja 2018. – nedjelja, 1. srpnja 2018. ● Umjetnički paviljon

Ksenija Turčić - Kaleidoskop

Umjetnica je koncipirala 14 video snimki sa zvukom u prostornu instalaciju, koja će dokumentirati izvanjski prostor okruženja zgrade Paviljona. Video snimke će biti montirane od dokumentarnog i izabranog materijala koji Ksenija Turičić bilježi kamerom unutar godine dana kako bi dobila zaokruženu cjelinu svih godišnjih doba i doba dana. 
četvrtak, 7. lipnja 2018. 18,00 ● Galerija Klovićevi dvori

Utorak u Ermitažu
Popratna događanja uz izložbu Katarina Velika - carica svih Rusa

Kroz izložbu Katarina Velika, carica svih Rusa provest će Vas kustosice izložbe Danijela Marković i Iva Sudec Andreis. Naglasak će biti na crticama i biografskim zanimljivostima iz Katarininog privatnog života, njezinim razmišljanjima i stavovima. 

ponedjeljak, 9. srpnja 2018. – nedjelja, 15. srpnja 2018. ● Umjetnički paviljon

Jose Cura - Život objektivom slavnog tenora

Znajući kako je maestro Cura veliki zaljubljenik umjetničke fotografije, koji i sam, kontinuirano godinama, fotoobjektivom snima svakodnevicu, ravnateljica Paviljona, je pozvala maestra Curu da održi samostalnu fotografsku izložbu u Paviljonu.
petak, 20. srpnja 2018. – nedjelja, 2. rujna 2018. ● Umjetnički paviljon

Zlatan Vehabović - Tamno bijela zemlja

Iscrpnim revidiranjem umjetnik je podijelio snimljeni materijal u četiri tematske skupine, djelomično samonametnute prirodom podneblja a dijelom specifičnim osobnim interesima. One su: ekspedicija, pejzaž, povijest / politika regije te ekološka dimenzija umjetnikovog iskustva te ekstremne regije.
utorak, 25. rujna 2018. – nedjelja, 6. siječnja 2019. ● Umjetnički paviljon

Vlaho Bukovac i njegov pariški profesor Alexander Cabanel

Slavni je francuski slikar odigrao veliku i važnu ulogu u Bukovčevom likovnom obrazovanju te će izložba u Umjetničkom paviljonu po prvi puta objediniti “učenika” i “učitelja” te javnosti, struci i medijima dati jasnu sliku koliko je “učitelj” utjecao na “učenika”. Držimo da je priređivanje ove izložbe veliki i neizostavno bitan događaj, kako za Zagreb tako i za cijelu Hrvatsku.