Izložbe

 

četvrtak, 6. travnja 2017. – nedjelja, 2. srpnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Vasko Lipovac - Retrospektiva
Retrospektivna izložba Vaska Lipovca jedinstveni je događaj kojim će se ovaj umjetnik predstaviti kao osebujna ličnost hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća. Rođen u Boki Kotorskoj, a život i stvaralački vijek proveo u Splitu, Lipovac je utkao duh Mediterana u svoje djelo kao ključnu supstancu.
petak, 19. svibnja 2017. – nedjelja, 16. srpnja 2017. ● Umjetnički paviljon
Šuma - izložba iz ciklusa "Priroda" u Umjetničkom paviljonu
Šuma je bila mnogo puta izvorište, inspiracija - šumi su posvećene simfonije i kompozicije, ljepota šume zabilježena je u prozi i stihu, bila je nadahnućem u nastajanju likovnih djela,  iz drveta su izrađene mnoge skulpture i produkti obrtnog, industrijskog i suvremenog namještaja...
 
subota, 20. svibnja 2017. – nedjelja, 27. kolovoza 2017. ● Muzej suvremene umjetnosti
Izložba Dana Grahama - umjetnika koji je "spojio" minimalizam i barok
Čuveni i osebujni američki umjetnik Dan Graham, koji je 'spojio' minimalizam i barok, odabrao je Muzej suvremene umjetnosti (MSU) kao mjesto gdje će prvi put samostalno izlagati u istočnome dijelu Europe, a njegova izložba: Zabava za cijelu obitelj / Works That are Fun for the Family bit će otvorena u subotu navečer, 20. svibnja, na južnome platou toga novozagrebačkog muzeja. 
ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 19,00 – petak, 7. srpnja 2017. ● Knjižnica Marije Jurić Zagorke

Benedikta Vilenica - Otoci

''U jeku čovjekove sve veće devastacije i destrukcije prirode, Benediktin aero-fotografski pogled, s jedne strane nevin, a s druge strane okrjepljujući, vizualizacija je iskonskih oblika i atmosfera koji su bili i prije nas, koji jesu i koji će ostati nakon neminovne sudbine svakoga promatrača – pojedinca'' piše Željko Marciuš.
četvrtak, 6. srpnja 2017. 20:00 ● Studio Moderne galerije ''Josip Račić'', Margaretska 3
Izložba Krleža/Babić
Autor postava: Tonko Maroević

U okviru izložbe predstavit ćemo reprint prvog izdanja Krležinog ''Pana'' (1917.).