Izložbe

 

ponedjeljak, 29. prosinca 2014. 19:00 – nedjelja, 1. studenog 2015. ● Hrvatski prirodoslovni muzej
Zagrebačkim ulicama... Zagreb u kamenu
Izložbom se želi prikazati ono što široko prihvaćenom identitetu grada Zagreba nadodaje posve novu dimenziju stavljajući ga u kontekst suvremenog sveobuhvatnog koncepta razvoja grada: zagrebačke ulice, trgovi, fontane, javni prostori, poznate i manje poznate zgrade, eksterijeri i interijeri koji su neiscrpni izvor iz kojeg iščitavamo i brojne druge podatke pa tako i one prirodoslovne.

subota, 21. veljače 2015. – nedjelja, 3. svibnja 2015. ● Muzej za umjetnost i obrt
U dobru i zlu … / Vjenčana odjeća od 1865. do danas
Izložba vjenčanica i vjenčane oprema iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt jedinstvena je prilika da pratimo razvoj vjenčane mode kod nas od 19. stoljeća do današnjih dana.
četvrtak, 26. veljače 2015. u 19:00 sati – nedjelja, 12. travnja 2015. ● Umjetnički paviljon

U Umjetničkom paviljonu, u sklopu novog ciklusa Privatne kolekcije u javnoj instituciji, otvara se izložba Kolekcija Vugrinec: remek-djela hrvatske moderne.

Novi ciklus izložbi Umjetničkog paviljona u Zagrebu započinje predstavljanjem jedne od najatraktivnijih privatnih kolekcija hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. stoljeća, koju je prikupio poznati hrvatski nogometaš Davor Vugrinec.
četvrtak, 12. ožujka 2015. u 19:00 sati – nedjelja, 19. travnja 2015. ● Moderna galerija

Retrospektiva Biserke Baretić

Retrospektivna izložba Biserke Baretić na kojoj će posjetitelji pogledati radove iz pet desetljeća dugog stvaralačkog rada.
Biti će predstavljeno stotinjak radova na papiru kombiniranih tehnika i uljane slike velikih formata, koje je slikarica i grafičarka stvarala od 1955. do 2014. godine.
utorak, 24. ožujka 2015. – nedjelja, 16. kolovoza 2015. ● Arheološki muzej
Sjeverni Iberi: život, smrt i ritual s druge strane Pirineja
Izložba Sjeverni Iberi: život, smrt i ritual s druge strane Pirineja uključuje reprezentativne primjerke artefakata koje su rabili antički Iberi, posebice oni koji su obitavali na sjeveroistoku Iberskog poluotoka.
Na izložbi će biti prikazano preko 200 predmeta s pratećim tekstovima i audiovizualnim sadržajima, među kojima su i neki koji će ovom prigodom prvi put biti predstavljeni javnosti.
utorak, 5. svibnja 2015. ● Umjetnički paviljon

Rodin u Meštrovićevom Zagrebu

Otvorenje velike izložbe francuskog kipara Augustea Rodina, sa sedamdesetak njegovih umjetničkih djela, među kojima su i proslavljena remek djela Mislilac, Poljubac, Vrata pakla, Brončano doba, Čovjek koji hoda.
utorak, 22. prosinca 2015. 18:00 – nedjelja, 15. ožujka 2015. ● Muzej grada Zagreba
Odjeci s bojišnice - Zagreb u Prvom svjetskom ratu
Ove se godine, zajedno s cijelim svijetom, prisjećamo stote obljetnice početka Prvoga svjetskog rata ili Velikoga rata, kako ga u pojedinim zemljama nazivaju.