Izložbe

 

subota, 20. svibnja 2017. – nedjelja, 27. kolovoza 2017. ● Muzej suvremene umjetnosti
Izložba Dana Grahama - umjetnika koji je "spojio" minimalizam i barok
Čuveni i osebujni američki umjetnik Dan Graham, koji je 'spojio' minimalizam i barok, odabrao je Muzej suvremene umjetnosti (MSU) kao mjesto gdje će prvi put samostalno izlagati u istočnome dijelu Europe, a njegova izložba: Zabava za cijelu obitelj / Works That are Fun for the Family bit će otvorena u subotu navečer, 20. svibnja, na južnome platou toga novozagrebačkog muzeja. 
srijeda, 12. srpnja 2017. – nedjelja, 3. rujna 2017. ● Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14
Fragmenti života Banovine i Pounja
Ovogodišnji tematski program Međunarodne smotre posvećen je etnografskoj baštini Banovine i Pounja. To je područje sa specifičnim načinima pjevanja i plesa, običaja te rukotvorstva, vrlo raznolikim i bogatim, a dosad premalo poznatim hrvatskoj javnosti. Izložba obuhvaća različite sfere nekadašnjeg, tradicijskog života tamošnjeg stanovništva: narodne nošnje, nakit, torbe, platneno posoblje, glazbala, manje drvene i glinene predmete za kućnu upotrebu, dječje igračke i drugo.
utorak, 18. srpnja 2017. – subota, 30. rujna 2017. ● Muzej Mimara

Muzej Mimara - 30 godina djelovanja - 30 godina s vama

Izložba posvećena 30. obljetnici djelovanja Muzeja Mimara hommage je, kako velikom donatoru Anti Topiću Mimari i njegovu plemenitu životnom cilju tako i svim ostvarenjima kojima su ispunjena tri desetljeća djelovanja muzeja i koja su, nesumnjivo, potvrdila donatorovu viziju.
petak, 21. srpnja 2017. – srijeda, 30. kolovoza 2017. ● Galerija Arheološkog muzeja, Ulica Pavla Hatza 6
Izložba kineske kaligrafije
U povodu Dana Shangaia u Zagrebu, građani će imati mogućnost pogledati izložbu  kineske kaligrafije.
četvrtak, 14. rujna 2017. – nedjelja, 7. siječnja 2018. ● Galerija Klovićevi dvori
Vasko Lipovac - Retrospektiva
Retrospektivna izložba Vaska Lipovca jedinstveni je događaj kojim će se ovaj umjetnik predstaviti kao osebujna ličnost hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća. Rođen u Boki Kotorskoj, a život i stvaralački vijek proveo u Splitu, Lipovac je utkao duh Mediterana u svoje djelo kao ključnu supstancu.
ponedjeljak, 20. studenog 2017. – utorak, 20. ožujka 2018. ● Meštrovićev paviljon, Trg žrtava fašizma 16
Nikola Tesla - Mind from the Future
Ovaj doživljajni futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije.