Izložbe

 

četvrtak, 30. ožujka 2017. – srijeda, 14. lipnja 2017. ● Arheološki muzej, Zagreb
Izložba o povijesti bolesti u antičkom svijetu - Anamneza
Izložba 'Anamneza - povijest bolesti u antičkom svijetu', predstavlja dio Zbirke medicinskog i kozmetičkog pribora iz Siska, jedne od najvećih zbirki rimskog medicinskog pribora u Europi, a u povodu 35. godišnjice od njezine prve stručne objave.
U svjetlu suvremenih trendova u medicini, naglasak izložbe je na povijesti bolesti, anamnezi, ideji koju su počeli razvijati antički liječnici, a od iznimne je važnosti i danas.
četvrtak, 6. travnja 2017. – nedjelja, 2. srpnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Vasko Lipovac - Retrospektiva
Retrospektivna izložba Vaska Lipovca jedinstveni je događaj kojim će se ovaj umjetnik predstaviti kao osebujna ličnost hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća. Rođen u Boki Kotorskoj, a život i stvaralački vijek proveo u Splitu, Lipovac je utkao duh Mediterana u svoje djelo kao ključnu supstancu.
petak, 12. svibnja 2017. – četvrtak, 1. lipnja 2017. ● Galerija AŽ, Žitnjak 53
Izložba - Mein Kulturkampf - Jelena Lovrec
Projekt je najprije uvjetovao pronalaženje ljudi koji su bili voljni prodati jedan kvadratni metar vlastite zemlje i pretvoriti ga u mjesto kulture, odnosno u mjesto gdje (hrvatska) kultura može dati najbolje od sebe. Ideja kupnje najmanjega mogućeg komada zemlje nije, dakako, bila nimalo jednostavna, a autorica je bilježila baš svaki pravni korak koji je akcija uključivala. 
četvrtak, 18. svibnja 2017. – nedjelja, 18. lipnja 2017. ● Moderna galerija
Izložba - Dalibor Paić - donacija Modernoj galeriji
Izložba 'Dalibor Parać – donacija Modernoj galeriji',  prva je velika izložba retrospektivnog karaktera umjetnikovih djela nakon njegove posljednje retrospektive u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu 1999. godine.  Za fundus Moderne galerije 2016. umjetnikov sin, dr. sc. Zoran Parać, donirao je 155 ulja na platnu, crteža, akvarela i gvaševa te 213 brončanih medalja i sadrenih predložaka / modela za medalje. 
petak, 19. svibnja 2017. – nedjelja, 16. srpnja 2017. ● Umjetnički paviljon
Šuma - izložba iz ciklusa "Priroda" u Umjetničkom paviljonu
Šuma je bila mnogo puta izvorište, inspiracija - šumi su posvećene simfonije i kompozicije, ljepota šume zabilježena je u prozi i stihu, bila je nadahnućem u nastajanju likovnih djela,  iz drveta su izrađene mnoge skulpture i produkti obrtnog, industrijskog i suvremenog namještaja...
 
subota, 20. svibnja 2017. – nedjelja, 27. kolovoza 2017. ● Muzej suvremene umjetnosti
Izložba Dana Grahama - umjetnika koji je "spojio" minimalizam i barok
Čuveni i osebujni američki umjetnik Dan Graham, koji je 'spojio' minimalizam i barok, odabrao je Muzej suvremene umjetnosti (MSU) kao mjesto gdje će prvi put samostalno izlagati u istočnome dijelu Europe, a njegova izložba: Zabava za cijelu obitelj / Works That are Fun for the Family bit će otvorena u subotu navečer, 20. svibnja, na južnome platou toga novozagrebačkog muzeja. 
četvrtak, 25. svibnja 2017. – nedjelja, 25. lipnja 2017. ● Gliptoteka HAZU
Izložba - Robert Šimrak - Slike
Robert Šimrak novim ciklusom slika svoje 42. izložbe ukrivljuje optičkoznačenjsku povratnu petlju maloga naroda u velikim okolnostima Prvoga svjetskoga rata (1914. – 1918.) s očitim pretenzijama da svojevrsnim povijesnim loopom zumira narativne inačice običnoga hrvatskoga čovjeka u uniformi austrougarskoga vojnika.