Izložbe

 

ponedjeljak, 29. prosinca 2014. 19:00 – nedjelja, 1. studenog 2015. ● Hrvatski prirodoslovni muzej
Zagrebačkim ulicama... Zagreb u kamenu
Izložbom se želi prikazati ono što široko prihvaćenom identitetu grada Zagreba nadodaje posve novu dimenziju stavljajući ga u kontekst suvremenog sveobuhvatnog koncepta razvoja grada: zagrebačke ulice, trgovi, fontane, javni prostori, poznate i manje poznate zgrade, eksterijeri i interijeri koji su neiscrpni izvor iz kojeg iščitavamo i brojne druge podatke pa tako i one prirodoslovne.

subota, 21. veljače 2015. – nedjelja, 3. svibnja 2015. ● Muzej za umjetnost i obrt
U dobru i zlu … / Vjenčana odjeća od 1865. do danas
Izložba vjenčanica i vjenčane oprema iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt jedinstvena je prilika da pratimo razvoj vjenčane mode kod nas od 19. stoljeća do današnjih dana.
utorak, 24. ožujka 2015. – nedjelja, 16. kolovoza 2015. ● Arheološki muzej
Sjeverni Iberi: život, smrt i ritual s druge strane Pirineja
Izložba Sjeverni Iberi: život, smrt i ritual s druge strane Pirineja uključuje reprezentativne primjerke artefakata koje su rabili antički Iberi, posebice oni koji su obitavali na sjeveroistoku Iberskog poluotoka.
Na izložbi će biti prikazano preko 200 predmeta s pratećim tekstovima i audiovizualnim sadržajima, među kojima su i neki koji će ovom prigodom prvi put biti predstavljeni javnosti.
utorak, 14. travnja 2015. – četvrtak, 14. svibnja 2015. ● Centar Cvjetni (Trg Petra Preradovića 6/I)
Petar Hranuelli - izložba skulptura Cvjetni Cvjetni
Glavni i jedini materijal sa kojim Petar Hranuelli stvara svoje skulpture je kamen, materijal koji ga neraskidivo veže sa porijeklom. Kao kipar i umjetnik formirao se na otoku Braču, mjestu bogate kamenoklesarske tradicije i time za njega odnos prema kamenu ima posebno značenje i čini osobnu prapovijest kao smisao postojanja.
srijeda, 15. travnja 2015. – nedjelja, 14. lipnja 2015. ● Hrvatski povijesni muzej
Na izložbi po nazivom Priprema, pozor, pali javnost će moći razgledati oko 150 izložaka pušaka, od ukupno 600 primjeraka koje pripadaju zbirci oružja Hrvatskog povijesnog muzeja i koje su se kroz proteklih šest stoljeća koristile u vojnim utvrdama i na svim europskim bojišnicama, na kojima su sudjelovale i hrvatske postrojbe.
utorak, 5. svibnja 2015. ● Umjetnički paviljon

Rodin u Meštrovićevom Zagrebu

Otvorenje velike izložbe francuskog kipara Augustea Rodina, sa sedamdesetak njegovih umjetničkih djela, među kojima su i proslavljena remek djela Mislilac, Poljubac, Vrata pakla, Brončano doba, Čovjek koji hoda.