Izložbe

 

subota, 21. veljače 2015. – nedjelja, 19. lipnja 2016. ● Tehnički muzej
Izložba Abeceda novca
Organizator: Tehnički muzej, Erste grupa, Dječji muzej ZOOM iz Beča i Dječji muzej FRida & freD iz Graza
Izložba govori o povijesti novca, njegovoj funkciji kao sredstvu razmjene, izradi i distribuciji, o vrijednostima, različitim vrstama trgovine, siromaštvu, štednji, ulaganjima. Izložba Abeceda novca je inicirana od strane Erste Grupe i dio je programa Sponzorstva za bolje sutra. Namijenjen je djeci starijoj od 8 godina.
ponedjeljak, 7. ožujka 2016. – srijeda, 31. kolovoza 2016. ● Hrvatski školski muzej
Bertuchovo slikovno carstvo - otkrij tajne dječje enciklopedije
Izložba predstavlja 115 godina čuvanih, gotovo cjelovitih, sedam svezaka Bertuchove slikovne enciklopedije za djecu, izdane u Beču u izdavačkoj kući A. Pichlers Witwe & Sohn u prvom desetljeću 19. stoljeća.

četvrtak, 14. travnja 2016. – nedjelja, 29. svibnja 2016. ● MSU
Izložba plakata Borisa Bućana
150 plakata nastalih tijekom četrdesetak godina. U kronološkom postavu bit će oko 80 plakata golemih dimenzija iz 1970-ih i 1980-ih, te stotinjak datiranih od početka 70-ih do kraja 90-ih.
četvrtak, 14. travnja 2016. – nedjelja, 29. svibnja 2016. ● Galerija Klovićevi dvori
Nives Kavurić Kurtović: Retrospektiva
Slikarica- akademkinja, koja je promijenila pogled na nadrealizam i druge „izme“ u hrvatskom slikarstvu XX. i XXI. st. Redovna članica HAZU, i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti. Njen iznimno bogat, slikarski i crtački raskošan opus dopunjuje stalan i kreativan interes za grafiku i ilustracije. Više puta studijski je boravila u izabranim gradovima /ishodištima umjetničkih mijena i pravaca (europskim i američkim),  te vrijedno zaslužila brojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu.