Izložbe

 

utorak, 24. siječnja 2017. – nedjelja, 2. travnja 2017. ● Muzej za umjetnost i obrt
Božica Dea Matasić - In verzija
Svojim intervencijama Božica Dea Matasić stvara muzejsku fantazmagoriju koja progovara o trendu multiplikacije koji doprinosi sve radikalnijim promjenama uvjeta i oblika komunikacije, zahvaćajući sve nivoe društvenosti, od serijske proizvodnje i masovne potrošnje do kloniranja. Tema izložbe je vezana za propitivanje konteksta virtualne prezentacije u paralelnom odnosu s izvornim doživljajem muzejske umjetničke zbirke.
srijeda, 15. ožujka 2017. – subota, 1. travnja 2017. ● Galerija Pikto, Branimirova 29
Izložba "Nit života" Bernarda Šimunovića
Kroz ciklus radova Nit života (Thread of life) umjetnik zadržava jedinstvenu kompoziciju na okupu. Šimunovićev iznimni interes za arhitekturu, uglavnom minimalizam, i fotografiju mnogo su utjecali na njegov rad. Šimunović se izlaže u galeriji Pikto kao slikar i dizajner, ali i kao kipar. U načinu na koji ujedinjuje sve ove discipline u jedinstvenu kreativnu kompoziciju, nema prostora za stereotipno razmišljanje...
utorak, 21. ožujka 2017. – petak, 7. travnja 2017. ● Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka
Izložba fotografija Saše Ćetkovića
Jednaki motiv,  povezana  mjesta koja su svjetiljkama, njihovim dizajnom i ugođajem, baštinici određene urbane ljepote. Fotografiranje jednakog, pa čak i istog motiva u različitim vremenskim, sunčevim i arhitektonskim uvjetima, znači svaki put dobiti novu i drugačiju fotografiju. U njoj je ugrađeno i autorovo raspoloženje. 
srijeda, 22. ožujka 2017. – nedjelja, 30. travnja 2017. ● Hrvatski školski muzej
Izložba - Kad bi drveće hodalo
U Hrvatskom školskom muzeju otvorena je izložba 'Kad bi drveće hodalo', kojom se prvi put hrvatskoj javnosti prezentira bogata ostavština pjesnika Grigora Viteza, jednog od utemeljitelja suvremene hrvatske dječje književnosti.
Autorica izložbe je muzejska savjetnica i arhivistica Sonja Gaćina Škalamera, a likovni postav izložbe potpisuje Nikolina Jelavić Mitrović.
petak, 24. ožujka 2017. – srijeda, 12. travnja 2017. ● Glerija SC, Savska 25
Izložba Gordane Bakić u Galeriji SC
Galerijski prostor prestaje biti okupljalište posjetitelja/ica, mjesto komunikacije, a postaje svojevrsna pozornica, diorama multipliciranih statičnih simbola. Obnovljena izložba osobna je komunikacija sa svim elementima koji su se pokazali kao relevantni dijelovi nove strukture. Promatranje se ponovno odvija s pozicije gornjeg kata Galerije SC i u cjelini podne površine, ali sada kao izražajne i „nepredvidljive“ strukture...
utorak, 28. ožujka 2017. – nedjelja, 14. svibnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Željko Senečić - Ulja na platnu, ulja na staklu, pasteli i crteži
Samostalnom izložbom Željka Senečića (1933.), slikara i scenografa, televizijskog, filmskog i kazališnog redatelja, pisca proznih i dramskih tekstova, te scenarista i kolumnista – koju zajednički početkom 2017. pripremaju Galerija Klovićevi dvori i Hrvatski muzej naivne umjetnosti, želi se obilježiti i podsjetiti na 60 godina autorove kontinuirane izlagačke djelatnosti. Projekt je koncipiran kao kritička i antologijska prezentacija, dijelom retrospektivnog karaktera.
četvrtak, 6. travnja 2017. – nedjelja, 14. svibnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Nikolina Ivezić - All You need is luck by Nikolina Ivezić
Izložba umjetnice Nikoline Ivezić (Zagreb, 1970.) prepoznatljive po specifičnome pristupu suvremenim temama i materijalima, često svrstavane u pogrešne “ladice” poput pop-arta ili samo s pozicija feminističke likovne kritike predstavit će trideset i pet novih i neizlaganih radova. Radovi su inspirirani povijesnim osobama (više ili manje uspješnim ženama), prethodnim autoričinim preokupacijama i ciklusima slika proizašlih iz životna iskustva umjetnice. 
četvrtak, 6. travnja 2017. – nedjelja, 2. srpnja 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Vasko Lipovac - Retrospektiva
Retrospektivna izložba Vaska Lipovca jedinstveni je događaj kojim će se ovaj umjetnik predstaviti kao osebujna ličnost hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća. Rođen u Boki Kotorskoj, a život i stvaralački vijek proveo u Splitu, Lipovac je utkao duh Mediterana u svoje djelo kao ključnu supstancu.