DOGAĐAJI U ZAGREBU NAREDNIH 7 DANA

 

ponedjeljak, 23. listopada 2017. 18,00 ● Knjižara Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2

Predstavljanje knjige: ''Odbačeni predmet'', Leo Rafolt

Nova knjiga Lea Rafolta jedna je od najznačajnijih humanističkih knjiga napisanih u zadnje vrijeme u Hrvatskoj. Intelektualnim uvidom korespondira sa suvremenim europskim tijekovima filozofske misli, kao i s domaćom filološkom tradicijom te predstavlja osebujno redefiniranje filologije kao discipline i prakse.O knjizi govore: Ivica Buljan, Boris Škvorc i Leo Rafolt.

ponedjeljak, 23. listopada 2017. 19,30 ● Kino Tuškanac
Vlak za Busan
Redatelj: Sang-ho Yeon
Seok-woo razveden je samohrani otac mlade Soo-an i ujedno radoholičar kojem je posao često ispred vremena s kćeri. Za njezin rođendan ipak odluči je povesti majci koja živi u drugom gradu. Ukrcaju se u Seoulu na brzi vlak za Busan, no putovanje im se pretvori u borbu za goli život kada započne zombi apokalipsa. 
utorak, 24. listopada 2017. 20:00 ● KD Vatroslava Lisinskog - velika dvorana
ODJILA, RUSKO - ROMSKA ROMANSA
Ansambl Odjila diljem svijeta izvodi prepoznatljivu romsku glazbu, oslanjajući se na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i na glazbu iz legendarnih filmova Cigani lete u neboMoja slatka umiljata zver itd. Mediji u mnogim državama često Odjilu predstavljaju kao autentični ciganski bend iz Moskve, što svjedoči o perfekciji članova sastava u izvođenju romske glazbe.
četvrtak, 26. listopada 2017. – nedjelja, 10. prosinca 2017. ● Galerija Klovićevi dvori
Edvin Eddy Biuković - Retrospektiva
Izložba nas vodi putem umjetničke kronologije nastanka reprezentativnih Eddyjevih radova s fokusom na kvalitetu probranih radova i tematski izabranih dionica prilagođenih našoj publici. Uz zahvalnost autorima, suradnicima i jedinome nasljedniku Dariu Cvirnu - za ukazano nam povjerenje i jedinstvenu mogućnost uvida u Edvinov vrijedan opus, unaprijed se radujemo i monografiji što je priprema scenarist i znalac stripa Darko Macan, pri tome također jedan od scenarista s kojima je Edvin od početka surađivao.